- hirdetés -

Orosházi résztvevőkkel rendezték meg vasárnap a békésszentandrási snell-sakkversenyt.

A miskolci FIDE-mester, Zámbó Zoltán sikerével zárult vasárnap Békésszentandráson a 10. alkalommal megszervezett 24 órás snell-sakkverseny. A Körös Művelődési Házban 24 sakkozó, 24 órán keresztül gyűrte egymást, ez komoly fizikai és szellemi megterhelést jelentett a résztvevők számára.

A dobogó legfelső fokára a legmagasabb élő pontszámmal rendelkező miskolci Zámbó Zoltán állhatott, megelőzve az utóbbi két év győztesét, az orosházi Győri Szabolcsot (kiemelt képünkön jobbra). A dobogó harmadik fokán a szintén miskolci Cselényi Balázs végzett.

Végeredmény:

1. Zámbó Zoltán (DVTK) 102 pont.

2. Győri Szabolcs (Orosházi SE) 96 pont.

3. Cselényi Balázs (DVTK) 96 pont.

Az orosházi versenyzők közül Kunos Zoltán 82,5 ponttal az ötödik, Bíró István 74,5 ponttal a hetedik helyen végzett.

Erős mezőny ült asztalhoz Békésszentandráson (Fotó: Rácz István)

– Az idén a korábbi évekkel ellentétben kevesebben vettek részt a 24 órás versenyen. Viszont sokkal erősebb volt a mezőny, mint korábban. A rajtlistán csupán az 5. voltam, így a 2. helyezés is nagy sikernek tekinthető. Több pontot szereztem mint tavaly, most ez a második helyhez volt elegendő – nyilatkozta Győri Szabolcs, az Orosházi Sakk Egyesület versenyzője.

A kiváló sakkozó elmondta még, hogy augusztus 3-án, Gyopároson tartanak egy versenyt, majd készülnek az augusztus végi Bacsur Imre Emlékversenyre. A csapatbajnokság szeptember végén kezdődik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.