- hirdetés -

Orosházi polgárőrök munkáját is díjazták július 20-án az újkígyósi Wenckheim Parkban a 2019-es Polgárőr Napon.

Tizenkilencedik alkalommal rendezték a Polgárőr Napot, a közbiztonságot és közrendet fenntartók tevékenységének elismerése és megbecsülése céljából. A rendezvény gyászszünettel kezdődött, elhunyt társaikra emlékeztek az összegyűltek. Ezt követően a beszédek sorozatát Újkígyós polgármestere, Szebellédi Zoltán nyitotta meg.

– Ma itt vagyunk, minden a helyén van, így közösen ünnepelhetünk. Egy közösség életében az egyik legfontosabb érték a biztonság. Ma azok gyűltek össze, akik éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy a települések biztonságban legyenek, lakóik nyugodtan hajthassák éjszakánként álomra a fejüket – hangsúlyozta a polgármester.

Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke köszöntőjében kiemelte a megyei szövetség kiegyensúlyozott vezetését, melynek köszönhetően nem először részesülhetnek dicséretben és elismerésekben a Békés megyei polgárőrök. Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a polgárőrök becsületességét, szorgalmát és tisztességét hangsúlyozta.
– Olyan szervezetet ünnepelhetünk ma, mely mindig ott van, ha az embereknek szüksége van rájuk – tette hozzá dr. Takács Árpád.

A köszöntések sorát a térség országgyűlési képviselője, Herczeg Tamás és dr. Polyák Zsolt, rendőr dandártábornok zárta, majd az elismerések, díjak átadása következett, melyben az Orosházi Polgárőr Egyesület tagjai is érdekeltek voltak. Horváth Pétert a megyei polgárőrség tüntette ki a közösségért való együttműködésének köszönhetően, míg Árvai Józsefné Kiváló Polgárőr Munkáért emlékérmet vehetett át. Az Orosházi Rendőrkapitányság törzszászlósa, Szilasi Tamás Békés Megye Kiváló Polgárőr Munkájáért elismerésben részesült.

Jedlinszki Béla rendőrségi és önkormányzati elismerést is átvehetett a 2019-es Polgárőr Napon. Utóbbit Antal László önkormányzati képviselő nyújtotta át az Orosházi Polgárőr Egyesület elnökének.
– Megmondom őszintén nagyon váratlanul értek a kitüntetések, de örülök nekik, hiszen ez egyfajta visszajelzése annak, hogy igyekszem tenni a közösségért és a közbiztonságért – mesélte mosolyogva.

– Nagy megbecsülésnek örvend Orosházán a rendőri és polgárőrségi állomány, biztosítják a rendezvényeket és városi ünnepségeket és nem utolsósorban rengeteget tesznek a település biztonságáért – tette hozzá Antal László.

Az elismerések kiosztásával még nem volt vége az idei Polgárőr Napnak, hiszen lovasbemutatók, tűzoltóautó húzóverseny és főzőverseny is várta a program délutáni részeként a vendégeket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.