- hirdetés -

Nyár van, vakáció. Az iskolákban a szokásos gyerekzsivaj helyett egy-egy munkás brigád által végzett munka zörejei hallatszanak csak. Megkezdték az intézmények felkészítését a következő iskolaévre.

Az oktatási intézményekben megszokott, hogy ilyenkor nyáron kell minden szükséges munkát elvégezni, ilyenkor kell előre gondolkodni, festeni, felújítani.

Az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában a szokottnál nagyobb munka zajlik. Korábban beszámoltunk róla, hogy a vívó egyesülettel közösen komplett felújítást végeznek a tornatermen. E mellett természetesen elvégzik a tantermek tisztasági festését is.

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola intézményeiben – mint Orosz László igazgató tájékoztatott – tavaly nyáron, sikeres pályázatok révén hajtottak végre nagyobb felújításokat. Idén a szokásos kisebb karbantartás, tisztasági festés, nagytakarítás zajlik. A festési munkák a rákóczitelepi és a Czina iskolában már jórészt készen vannak, a székhelyen a napokban kezdik.

Az alapos nyári nagytakarításhoz a függönyök kimosása is hozzátartozik (Fotó: Rosta Tibor)

Nem lesz nagyobb felújítás az Eötvösben sem. Az aulában folyó munkákat fejezik be, ezen kívül kisebb karbantartás, udvari padok javítása és a tantermek festése a feladat. Ez utóbbival nagyobb részben készen vannak, annak dacára, hogy júliusban itt kapott helyet a heti hetven fővel üzemelő városi napközis tábor. Tervezik még a homokozó fölé egy árnyékoló kialakítását.

A Székács József Evangélikus Óvoda és Általános Iskola és Gimnázium épületei közül idén nyárra az óvoda kapja a legnagyobb figyelmet. Itt az épület külső része újul meg leginkább. Nagy Róbert igazgató elmondta, hogy vakolás szigetelés, festés készül a nyáron. Az iskolában a termek festése, illetve egyik-másik teremben az elhasználódott parketta cseréje szerepel a tervben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.