- hirdetés -

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat kiemelt feladatának tekinti a zökkenőmentes vérellátás megszervezését, amely a nyári hónapokban talán még inkább nehezebb feladat.

Sokan, a rendszeres véradók közül is elutaznak, a szabadságok, nyaralások miatt pedig csökken az önkéntesek száma, holott naponta 1600-1800 véradóra lenne szükség. Éppen ezért hazánk legnagyobb humanitárius szervezete az Országos Vérellátó Szolgálattal együtt egy nyári promócióval igyekszik felhívni a figyelmet az önkéntesség e formájára.

Minden véradással három betegnek segíthetünk (Fotó:Rosta Tibor)

„Neked egy óra, három embernek az élet” elnevezésű kampányt indított idén nyáron a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat július 1-je és szeptember 1-je között, melynek fő célja, hogy a nyári hónapokban is felhívják a figyelmet az önkéntes véradás fontosságára, valamint arra, hogy ilyenkor is szükség van a megfelelő mennyiségű vér biztosítására. Azok, akik vért adnak, egy személyes köszönőkártyát kapnak, amelyen egy egyedi kód is található. A kódot a www.voroskereszt.hu/veradasnyar oldalon tölthetik fel a véradók. A feltöltők között értékes nyereményeket sorsolnak ki.

Tavaly több mint 15 ezer véradóeseményen közel 390 ezer véradó élt az önkéntesség e formájával. Különösen nagy volt azoknak a száma, akik életükben először adtak vért.

Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés-megyei szervezetének nemrég kitüntetett vezetője elmondta, hogy a megye vöröskeresztesei és a velük együttműködő önkéntesek is kiveszik részüket a kampányból. Véradást szerveznek például Gyopárosfürdőn, a Nadi táborban, de várják a véradókat a Véradó Állomáson is, hisz nyáron is sok a műtét, sok a baleset és a vérkészítményekre nagyon nagy szükség van.

Az Orosháza Véradó Állomáson július 16 – án, 18- án, 23- án és 30- án reggel nyolctól tizenkettőig, 19- én pénteken  8- 11.30- ig Gyopároson, a fürdő területén várják a segíteni vágyókat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.