- hirdetés -

Második alkalommal invitálta az orosháziakat Paulik Feco egy kötetlen, beszélgetős estére július 12-én. Most azonban nem csak tőle, hanem Tóth Karcsi mozgássérült táncművésztől is kérdezhettek a megjelentek.

Ismét az Amadeus Kávéház adott teret Paulik Feco fiatal festőművész beszélgetős estjének. A kezdeményezés még tavaly pattant ki Feco fejéből, decemberben meg is tartotta az első eseményt, akkor a festményei alatt üldögélve várta az érdeklődőket.

A második, és egyben az idei első beszélgetős est vendége a szegedi Tóth Károly – vagy egyszerűen csak Karcsi – mozgássérült táncművész volt, aki a közönség elé tárta életét és művészetét. Paulik Feco elárulta, örömmel tölti el, hogy megvalósulhatott a második est is.
– Nagyon jó érzés, hogy egy újabb beszélgetős estet sikerült megszervezni. Az első esthez képest már sokkal többen jöttek el, remélem megéri folytatni, hogy sokakhoz eljusson az üzenetem – mondta Feco.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A beszélgetést Tóth Karcsi élettörténete nyitotta. A közönség ámultan hallgatta, mennyi erő és kitartás van a mozgássérült fiatalban.
– Egészségesen születtem, de három hónapos voltam, amikor a doktor egy lejárt vakcinát adott be nekem, az okozta az állapotomat – kezdte életének történetét Tóth Karcsi. A közönség néma csendben hallgatta a fiatalt. Hozzátette, ne gondolja senki, hogy ez szomorú lenne.
– Sokszor elgondolkodtam, hogy mi lett volna, ha én futok a csajok után, néha akár előlük. De rájöttem, hogy esélyt kaptam az élettől, ezt el kellett fogadnom. Rájöttem, hogy ez az állapot amit kaptam a Jóistentől, fel tudom fogni áldásként. Szögedi csávó vagyok, és enélkül nem kerülhettem volna fel Budapestre, ahol kiérdemeltem a mostani életemet, barátaimat, munkahelyemet, és azt, hogy táncos lehetek, amiért élek-halok. Hiszen nagyon szeretnék az embereknek valami lelkemből fakadót átnyújtani. A fővárosban pedig nagy kanállal habzsolom az életet – mesélte.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Kiemelte, ahhoz, hogy az élete ezen a vágányon haladjon, minden nap meg kell dolgoznia, minden napot meg kell szerveznie. Dolgozik, több munkahelyen is, de legkedvesebb tevékenysége a tánc és az előadóművészet. Jelenleg a kaposvári Csiky Gergely színházban, a Rajkai Zoltán rendezésében létrejött Müller Táncosai című színdarabban kapott szerepet. Művészetét az est folyamán is bemutatta, tánccal és szavalattal kápráztatta el az erősnek látszó, azonban elérzékenyült közönséget. A fiatal táncos optimizmusa sokaknak adott erőt a továbbiakhoz.

A hangulat egyre oldottabbá, a beszélgetés pedig egyre kötetlenebbé vált. Szállingóztak a kérdések, a jóízű nevetések és a baráti csipkelődések. Feco elárulta, jelenleg nem készül egy festménye sem, de a jövőben egy ókori tematikájú alkotást kíván megvalósítani.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.