- hirdetés -

Sikeres pályázatának köszönhetően két orosházi óvoda felújítását rendelte el az elmúlt hónapokban a város önkormányzata. A munkálatok a Könd utcai Óvodánál már befejeződtek, a Lehel utcai intézménynél jelenleg is zajlik a korszerűsítés.

TOP-pályázat keretében nyílt lehetősége az orosházi önkormányzatnak energetikai és korszerűsítési munkálatokat végezni két intézményénél. A pályázatok keretein belül fő céljuk, hogy az üzemeltetést gazdaságosabbá tegyék. Ennek megfelelően a Könd utcai Óvodában tornaszobát alakítottak ki, hogy a gyerekek mozgásigényét rossz időben is ki lehessen elégíteni.

Egy bölcsődei szárnyat is kap az épület, ami teljesen új funkciónak számít az eddigiekhez képest. A Könd utcában a kivitelező már visszaadta a belső területet az intézménynek, jelenleg a visszaköltözés feladatait végzik az óvodai dolgozók, hogy ősztől már a megújult épületben tudják fogadni a gyerekeket.

Javában zajlik a Lehel utcai Óvoda felújítása (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A kivitelező a nyári időszakban a Lehel utcai Óvodában folytatta az energetikai felújítást. Az önkormányzat Városfejlesztési Irodájának tájékoztatása szerint a már korábban elvégzett gépészeti munkálatokat követően az energetikai korszerűsítés mellett a napelemek elhelyezése és a külső homlokzat felújítása folyik a pályázatnak megfelelően.

Megtudtuk, a nyílászárókat már kicserélték, jelenleg a feljáró rámpát építik, hogy az intézmény megfeleljen az Európai Uniós és a magyar törvényekben meghatározott esélyegyenlőségi kritériumoknak. A munkálatok várhatóan őszre fejeződnek be, hogy a Lehel utcai intézmény is megújulva tudja majd fogadni a gyerekeket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.