- hirdetés -

Az elmúlt héten stabilan 30 fok felett járt a hőmérséklet, ez nem csak az embereket, hanem az ebeket is megviseli. A Szikhát Kutyamenhely dolgozói mindent megtesznek, hogy a kutyák könnyebben elviseljék a nyári kánikulát.

A forróság nemcsak emberekre, hanem állatokra is veszélyt jelent. Ahogy egy-egy hőingadozás megvisel minket, ugyanúgy megviseli a kutyákat is. A Szikhát Kutyamenhelyen is védik az ebeket a forróságtól.

Pusztai Ilona a menhely telepehely vezetője az OrosCafénak elmondta, ilyenkor kiemelten fontos, hogy naponta többször kapjanak az állatok inni. Mégpedig friss vizet.

– Régen azt mondták, hogy az állott víz jó a kutyának. Ez nem így van. Ahogy mi is a friss vizet isszuk, úgy a kutyák is ezt részesítik előnyben. Nem szabad víz nélkül hagyni az állatokat, naponta többször kell friss vizet adni nekik. Nálunk is a menhelyen folyamatosan működik a kút. Vagy vizet cserélünk, vagy a betont locsoljuk – mondta Pusztai Ilona.

Hozzátette, minden kutya talál magának egy olyan helyet, ahol el tudnak bújni a meleg elől, nem ritka, hogy ásnak maguknak egy gödröt, ahol meg tudják húzni magukat. A menhelyen nemrég vált szükségessé az egyik szivattyú cseréje is. Az új szerkezetnek köszönhetően már nem maradnak a menhely lakói víz nélkül.

A telephelyvezetőtől megtudtuk, a melegben kevesebb kutyát kell befogniuk. A legtöbb elkóborolt eb gyorsan hazakerül, de még így is akad néhány kölyök, akik az út mellett, egy dobozban, rosszabb esetben egy zsákban végzik. A menhelyen mindig elkél a segítség, most leginkább ruhadarabokra, rossz pokrócokra lenne szükség, melyeket a műanyag fekvőhelyekre tudnak tenni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.