- hirdetés -

Zene, tánc, szórakozás, finomságok. Ezek jellemezték a 13. alkalommal megrendezett nyugdíjas Kulturális Fesztivált.

Az Orosházi Járás Nyugdíjas Szervezeteinek Egyesülete immár 13. alkalommal szervezte meg kulturális eseményét. Idén a kardoskúti művelődési ház adott otthont a programnak, július harmadikán. Az egyesület járási szinten fogja össze a 12 nyugdíjas tagszervezetet.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az egyesület életében év egyik legjelentősebb eseménye az éves Kulturális Fesztivál megrendezése, melyet különböző helyszíneken, mindig nagy sikerrel tartanak meg. A tagszervezetek egymást is meghívják a rendezvényeikre, így mindig változatos a helyszín.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A településnek az egyik legfontosabb alkotóeleme a nyugdíjas társadalom, hiszen a fiatalok mellett az is nagyon fontos, hogy minél jobban érezzék magukat az adott településen élő nyugdíjasok, mivel azt az utat fogják folytatni a fiatalok, amelyet ők kitapostak. Emellett a helyi identitás növelésében is szükség van rájuk, hogy megmutassák és megosszák azt: az időskor nem egyenlő a bezártsággal – mondta Varga Pál, Kardoskút alpolgármestere.

A kulturális programok között szavalatokkal, tánccal és énekkel szórakoztatták a mintegy 130 megjelentet, majd a közös ebéd elfogyasztása után tombolahúzással zárták az eseményt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.