- hirdetés -

A Justh Zsigmond Városi Könyvtárban az ünnepi rendezvény sorozat elmúltával is zajlik az élet. A mindennapi könyvtári szolgáltatások mellett idén is elindították a „Kattints velünk” programot.

A 2014-ben indult, és töretlen sikerrel futó programban a könyvtárban nyári diákmunkát vállaló középiskolás, egyetemista diákok segítenek az idősebbeknek megismerni a számítógépet, okos telefont, illetve eligazodni az internet világában. Indulása óta évről-évre népszerűbbé, kihasználtabbá vált a Kattints velünk. Segítségével már több százan ismerkedtek meg a számítógép kezelés alapjaival és ez a szám folyamatosan növekszik.

Kicsit hosszabban kell nyomni és akkor bekapcsol…(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Teljesen változatos az érkezők kívánsága. Legtöbbször a legalapvetőbb dolgokkal kell kezdeni. Kattintást, entert, és az internetet kell elmagyarázni, de vannak olyanok is, akik már használtak gépet, és velük egy szinttel feljebb kell kezdeni. Ők a szövegszerkesztéssel és egyéb dolgokkal ismerkednek.

Bogdánné Kiss Tünde igazgató helyettes elmondta, hogy továbbra is nagyon népszerű az ingyenes program az idősebbek között.

– A meghirdetés hetében szinte betelt az első turnus. A jelentkezők a könyvtárban egyeztették, kinek, melyik óra lenne a megfelelő, a nyári munkán nálunk dolgozó diákok pedig hallatlan türelemmel foglalkoznak velük, legyen az okos telefon, laptop, vagy épp tablet használat. Egy-egy órát töltenek egy alkalommal a gép mellett – avat be az igazgató helyettes.

Az idősebb korosztályba tartozó hallgatók véleménye egységes.

– Nagyszerű, hogy van ez a program. Szuper módon teszik a dolgukat a diákok. Türelmesek, aranyosak és áldom az eszét annak, aki kitalálta, hogy így töltsék a nyári munkájukat, hogy hozzánk hasonló hölgyekkel, urakkal foglalkozzanak. Végre sűrűbben tudok beszélni az unokámmal – mondja a program egyik “tanulója”.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.