- hirdetés -

Fiatal kick-boxolók gyűltek össze a Táncsics Mihály Gimnázium tornatermében, ahol formagyakorlati országos bajnokságon mérhették össze ügyességüket. A házigazda, Contact K.T.H.E. sportolói mellett az ország több pontjáról érkeztek versenyzők, akik pusztakezes és fegyveres kategóriában is megmutatták tudásukat.

A hazai kick-boxvilágban ugyan jelen volt az elmúlt években a formagyakorlat, mégsem számított elég népszerű kategóriának a versenyzők körében. Az áttörés tavaly májusban, a szakág első korosztályos versenyein indult meg. A formagyakorlatok népszerűsítésében tevékeny részt vállalt az Orosházi Contact K.T.H.E. egyesület vezetőedzője, Puravecz Péter, akit szakág vezetőjének nevezett ki nemrég a Magyar Kick-box Szövetség.

Tavaly májusban indul meg a korosztályos formagyakorlati versenyek sorozata (Fotó: Rosta Tibor)

– Szerencsére elmondhatom, hogy megindult egy folyamat, a korosztályos versenyekre is egyre több klub szokott benevezni és az egyesülettel is igyekszünk minden hasonló jellegű hazai és nemzetközi versenyen részt venni – tette hozzá Puravecz Péter.

Igyekezetüket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy június 29-én, a Táncsics Mihály Gimnázium tornaterme adott otthont a gyermek, a cadet1 és cadet2 korosztályok országos bajnokságának. A szabályokat Puravecz Péter és a Kick-box Szövetség bírói bizottságának vezetője, Szabó Gábor ismertette a versenyzőkkel, akik ezt követően egyesével mutatták be saját koreográfiáikat.

Pusztakezes és fegyveres kategóriában versenyeztek a fiatal küzdősportolók (Fotó: Rosta Tibor)

A fiatal küzdősportolók zenés és kreatív gyakorlati kategóriában, ezen belül pedig pusztakezes és fegyveres bemutatókat tartva versenyeztek. Felkészültségükre nem lehetett panasz, a legtöbb esetben 8-9 pont körüli értékelést kaptak gyakorlataikra.

Az orosházi egyesület oszlopos tagja, Brebovszky Zoltán ezúttal ugyan a tatamin kívül biztatta csapattársait, de hamarosan rá is komoly megmérettetés vár. Augusztusban Győrbe utazik, ahol saját korosztálya Európa-bajnokságán vehet részt.
– Az akrobatika és a kategória show-műsor jellege volt az, ami megfogott a formagyakorlatban. Az esélyekkel egyenlőre nem foglalkozom, a célom, hogy minél jobb eredményt érjek el augusztusban – nyilatkozta.

A Táncsics gimnázium tornatermében gyűltek össze a versenyzők (Fotó: Rosta Tibor)

Az orosházi kick-boxolók országos bajnokságon elért eredményeivel hamarosan jelentkezünk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.