- hirdetés -

NYITOK- hálózat a munkaerő-piaci kompetenciák fejlesztéséért” címmel tartottak worksopot a kis és középvállalkozói szféra szereplői számára.  A csütörtöki rendezvényen Dávid Zoltán polgármester köszöntötte a megjelenteket.

Megköszönte a program irányítóinak, hogy az országos ötven helyszín egyikéül Orosházát választották, ahol sok munkavállaló él és akik szeretnének fejlődni.

Dávid Zoltán polgármester köszöntötte a résztvevőket (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A rendezvényre elsősorban a kis,- és középvállalkozókat, munkaadókat vártak, hogy megismerhessék a programban rejlő lehetőségeket, melyek segítségével a munkavállalók kompetenciáit fejleszthetik.

Györfi Attila, a program szakmai vezetője elmondta, az esemény célja a településen működő vállalkozások részére elérhető egyedülálló, ingyenes képzési lehetőség és a legújabb iparág-specifikus kompetenciafejlesztési programok bemutatása.

Györfi Attila mutatta be a projektet (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Ötven, az orosházihoz hasonló tanulási központunk van szerte az országban és két innovatív műhely csatlakozik még ezekhez. Nagyon fontos a mai munkaerő piacon, hogy a munkavállalókat meg tudjuk tartani, ehhez egy jó módszer lehet, hogy ingyenesen biztosítunk számukra képzést, melynek révén könnyebben léphetnek előre. Az itt megkapható, azonnal használható, versenyképes tudás alkalmas erre. Szerencsére a cégek nagyon nyitottak irányunkban, meglátták ebben a lehetőséget, hisz ha úgy fogjuk fel ez lehet egy béren kívüli juttatás a dolgozó számára – mondta el még a szakmai vezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.