- hirdetés -

Eredményes szezonon vannak túl az OMTK-ULE utánpótlás-csapatai, hiszen sikerült teljesíteniük a szezon elején kitűzött célokat. Június végén egy ötnapos táborral kezdték meg felkészülésüket a következő szezonra a fiatal labdarúgók.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is táborral zárták a szezont az OMTK-ULE legfiatalabb játékosai és edzőik. Ezúttal június 17. és 21. között zajlottak az edzések az Utánpótlás Sportközpont pályáin. A 2008 és 2013 között születettet fiatal reménységek között nagy sikere volt a kezdeményezésnek.

– Minden évben próbálunk a szezon végén, a nyár elején egy vagy kéthetes focitábort szervezni a gyerekeknek. Ez idén sem volt másként, külön öröm számunkra, hogy ilyen ezúttal is ilyen sokan eljöttek. A délelőttökre és délutánokra is terveztünk nekik edzéseket, a gyopárosi kiruccanást azonban az első napokban megakadályozta kedvezőtlen időjárás – mesélte Buza Barnabás, az egyesület szakmai vezetője.

A gyerekek elmondásuk szerint nagyon jól érezték magukat az elmúlt napokban, a csapatépítésre szánt edzőtábor tehát megtette hatását.
– Szeretem ezt a közösséget, érzem, hogy sokat tanultunk és fejlődtünk az elmúlt napokban. Jól érezzük magunkat, nagyon jó hangulatú a tábor – nyilatkozta a Lionel Messi és Andres Iniesta játékáért rajongó Pipis Zsombor.

Az OMTK-ULE utánpótláscsapatai sikeres szezonon vannak túl, hiszen sikerült teljesíteniük a szezon elején kitűzött célokat. A 2009-es és a 2010-es születésűekből álló csapat bajnokságuk középmezőnyében, a Pardi László irányította 2008-asok az Interliga élmezőnyében zártak. A legsikeresebben a 2011-es születésűek, Elekes Károly és Halász Róbert tanítványai végeztek, akik megnyerték korosztályuk Interligáját.

– Fontos persze az eredmény, de számomra az az elsődleges, hogy mindenkinek megfelelő edzéslehetőség és elég játékperc jusson ezeken a versenyeken vagy bajnokságokban. A lényeg, hogy a létszám és a játék minősége legyen megfelelő – tette hozzá Buza Barnabás.

Elmondta, a legkisebbek esetében a szülőkön is múlik, hogy ki tudnak-e látogatni az edzésekre a gyerekek, a 11-12 éves kor az, amikor már önállóbbá válnak. Idén azonban ezzel sem volt probléma, a júniusi tábort kizárólag a foci és az önfeledt játék határozta meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.