- hirdetés -

Az olaszországi Riminiben vettek részt nemzetközi versenyen az orosházi Contact K.T.H.E. küzdősportolói és ha már ott voltak, nem is maradtak adósak a jó eredményekkel. Küzdelemben és formagyakorlatban is többen felállhattak közülük a dobogóra.

42 ország küzdősportolói utaztak a hétvégén Riminibe, hogy részt vegyenek a Bestfighter Olasz Kick-box Világkupán. A június 13. és 16. között zajló versenyre mintegy 2800 nevezés érkezett. A Contact K.T.H.E. küzdősportolói kick light félerejű küzdelmi kategóriában és formagyakorlatban képviselték egyesületüket és a magyar színeket. A megmérettetésen a világ élvonalába tartozó orosz és olasz versenyzők is összecsaptak, magasra téve a színvonalat.

Szabó Gergely (balra) egészen az ezüstéremig menetelt (Fotó: egyesület)

A cadet 1 korosztályban versenyző Szabó Gergely a -35 kilogrammos kick light küzdelmek során, mérkőzéseivel közönségsikert aratva egészen az ezüstéremig menetelt. A hasonló korosztályban és kategóriában szereplő Csuka Eszter a -40 kilogrammosok közt bronzéremmel gazdagodott. Hasonló eredménnyel zárt a felnőtt versenyzők közt Deli Roland és Friedl Flórián, akik a +78 kilogrammos combrúgásos csapatbajnokságon állhattak fel a dobogó harmadik fokára.

Formagyakorlatban 8-11 fős kategóriák versenyei zajlottak. Nagy meglepetést szerzett Annus Marcell, aki még gyerekkorúként a cadet 1-esek közt állhatott fel a dobogó harmadik fokára zenés pusztakezes formagyakorlatát követően. A bronzérmek gyűjtését Brebovszky Zoltán folytatta, aki a formagyakorlati akrobatika kategóriában zsebelte be az újabb harmadik helyet, a sportágban nagy neveknek számító Egor Chizhov és Edoardo Boscolo ellen is versenyezve.

Öten is a dobogó harmadik fokára állhattak fel a Contact sportolói közül (Fotó: egyesület)

Végül az egyesület vezetőedzője, Puravecz Péter is dobogóra állhatott, ő a felnőtt kreatív fegyveres formagyakorlatban végzett a harmadik helyen. A Contact K.T.H.E. sportolói így egy ezüst- és öt bronzéremmel zárták a rangos megmérettetést, ami mindkét kategória szempontjából jó kiindulási alap lehet későbbi versenyeikre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.