- hirdetés -

Sport, zene, robotika. Ilyen és ehhez hasonló színes programokon vesznek részt a Vörösmarty Mihály Általános Iskola növendékei, napközis tábor keretében.

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjai tíz napon keresztül csupa olyan programnak lehetnek részesei, amelyek érdeklődési körükhöz közel áll.

– Egy országos pályázat keretében, szerveztük ezt a napközis tábort, amelynek két helyszíne van, az egyik az iskolában, a másik Gyopároson. A kinti táborban a gyermekek ott alszanak, még az iskolai program reggel nyolc órától, délután négyig tart – ismertette Justyákné Kiss Ágnes az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola igazgatóhelyettese.

Ritmikus gyakorlatokat is tanultak a diákok (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A programokon a gyerekek nyolc csoportban vehetnek részt. A művészeti nevelés, az egészséges életmód, a környezetvédelem, a sport, a robotika és a nyelv tanulás is megtalálható az események között. Az iskola nevelői tartják a foglalkozásokat, de emellett külsős programszervezők is részt vesznek a tábor lebonyolításában.

Június 19-én Budapestről érkezett két szakember, akik zenei foglalkozást tartottak a gyermekeknek.
– Ritmusos társasjátékokkal és sorversenyekkel ismertetik meg az iskolában tartózkodó gyerekeket, valamint utánuk egy mentálhigiénés előadó is érkezett, aki az egészséges testápolással ismertette meg a gyerekeket. Ezen kívül egy csoport a múzeumban töltötte a délelőttöt, még három másik csoport a szegedi vadasparkban tett látogatást – sorolta az igazgatóhelyettes.

A foci volt a fiúk legkedvesebb elfoglaltsága (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az esemény a szülők részére nagyon kedvező, hiszen a gyerekeket biztonságban tudhatják, itt az iskola falain belül, valamint a tanulók is nagyon jó, hiszen olyan képességeikről tehetnek tanúbizonyságot, amit esetleg az év alatt nem tudtak kibontakoztatni.

A gyerekek szórakoztatásáról a tanárok mellett, az iskola volt diákjai is gondoskodnak.
– Mindezek mellett a tábornak köszönhetően a gyerek napi négy étkezésben részesülnek, melyet a diákélelmezés biztosít, valamint a Békéscsabai Tankerület gondoskodott arról, hogy minden eszközünk meglegyen. A foglalkozásokon krétával, ceruzával és különleges festékekkel is dolgoznak a gyerekek – mondta Justyákné Kiss Ágnes.

A tíz napos tábort, öt-öt napra bontották. Jelenleg 142 gyermek vesz részt a programon. Emellett az iskola tart ügyeletet is, így az ott tartózkodó gyerekeket is igyekeznek bevonni a programokba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.