- hirdetés -

Erdély után ezúttal Lengyelországba utaztak a Táncsics Mihály Gimnázium diákjai, ahol újabb hihetetlen élményekkel gazdagodtak.

A sikeres európai együttélés kulcsa egymás kultúrájának, szokásainak megismerése, melynek egyik legjobb eszköze az utazás. A célországban való élmények szerzése mély nyomot hagy a megélőben, miközben egy-egy pillanat a befogadó személyiségének részévé válik.

A Táncsics Mihály Gimnázium 10. évfolyamos latincsoportja az előbbi gondolatok mentén nyújtott be sikeres pályázatot a Polonica Varietas Pályázat keretében pályázat keretében, melynek kiírója a Waclaw Felczak Alapítvány volt. Az alapítvány legfőbb célja a magyar – lengyel szellemi együttműködés támogatása és elősegítése. A sikeres pályázatnak köszönhetően a gimnázium tanulói 1 490 120 forintnyi támogatásban részesültek.

Jutalmuk egy ötnapos lengyelországi kirándulás volt, ahol számos felejthetetlen pillanattal és emlékkel gazdagodtak. Láthatták többek közt Krakkó békeidőket megidéző belvárosát, Kazimierz lüktető forgatagát, Auschwitz felfoghatatlan kegyetlenségét, a természet szépségét a Wieliczkai sóbányában vagy a Tátra eléjük magasodó csúcsait Zakopánéban. Mint mondták, ezek csak helyszínek ugyan, mégis az egymással töltött idő és a gondolatok, melyek megfogalmazódtak bennük az öt nap alatt, igazán értékesek.

– Úgy gondolom, több ilyen lehetőségre volna szükség, hogy a tanulás színterei túllépjék az iskola falát és tartalmasabb élményeket biztosítsanak a tanulóknak. Erre ez a pályázat remek lehetőségnek bizonyult – nyilatkozta Nagy Márió, a Táncsics gimnázium pedagógusa.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.