- hirdetés -

Mégis volt engedélye tótkomlósi raliversenynek. A Magyar Nemzeti Autósport-szövetségnek (MNASZ) nincs is jogköre az Art sprint versenyek engedélyeztetésére – áll a Magyar Gyorsulási Szövetség közleményében.

Ahogy korábban megírtuk, a június 9-i tótkomlósi rendezvény záróprogramja közben egy versenyautó a nézők közé hajtott, tizenegyen megsérültek, közülük kilenc ember került kórházba.

A Magyar Gyorsulási Szövetség reagált a Magyar Nemzeti Autósport-szövetség (MNASZ) közleményére, melyben az szerepelt, hogy nem engedélyezte a szerencsétlen véget érő tótkomlósi raliverseny megrendezését.

A Magyar Gyorsulási Szövetség leszögezte, hogy a raliversenyzés az ő sportágai közé tartozik, így az MNASZ semmiféle törvény adta jogkörrel nem rendelkezik az úgynevezett Art Sprint versenyek engedélyeztetése vagy egyéb rendelkezési jog gyakorlása terén.

Az MNASZ tegnapi közleményben kitértek arra, hogy az elmúlt években a szövetség azt tapasztalta, hogy több olyan szervezet is tevékenykedik Magyarországon, amelyek az autósport területén jogellenesen magának tulajdonítják az országos sportági szövetségi hozzájárulás kiadásának jogát.

A Magyar Gyorsulási Szövetség azzal vádolta meg az MNASZ-t, hogy „hazug állításokat” terjeszt, és „szándékos rosszhiszeműséggel azt a látszatot akarja kelteni, hogy az MGYSZ jogsértő módon adta hozzájárulását” a tótkomlósi verseny megrendezéséhez.

A közleményben emlékeztettek arra: az MNASZ által az MGYSZ ellen kezdeményezett törvényességi eljárás során született jogerős ítélet kimondja, hogy a Magyar Gyorsulási Szövetség országos sportági szövetség.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.