- hirdetés -

A megszokott helyszínen, Gyopároson a Rigó vendégházban gyűltek össze az Alfa Romeo autómárka hívei, vagy ahogyan magukat hívják, az Alfás család.

Az ötödik alkalommal megszervezett találkozóra idén is érkeztek a márka képviselői szerte az országból, sőt egy Németországban dolgozó hazánk lánya, Erdős Zsófi is úgy érezte, ha már megvette áhított kocsiját akkor itt a helye és annak rendje és módja szerint tegnap Veimarban kocsiba pattant és most örül, hogy eljött.

Sok szép autó gyűlt össze az idei találkozóra is (Fotó: Rosta Tibor)

– A legelső találkozón is itt voltam, akkor még mint rendező. Idén vettem egy 147-es Alfát, így idén először, saját autómmal, itthon vagyok és ez maga az elégedettség. A program szuper, a fiúk idén is kitettek magukért – tette hozzá a legmesszebbről érkezett Alfás.

A szervező csapat nem sokban tért el a megszokott programoktól. A legfeltűnőbb változás az elmúlt évekhez képest, hogy nincs idén városi felvonulás. A találkozó helyszínén azonban zajlik az élet. Ügyességi játékokkal telt a délután, felni tartó verseny (ebben a hőségben már aki odaáll nyertes), részeg bicikli, alkatrész felismerő verseny és a vizifoci is rendelkezésre állt egész nap.

A gyönyörűen felújított GTV-6-ra sokan voltak kíváncsiak (Fotó: Rosta Tibor)

A több mint hatvan jármű közt minden rendű és rangú, a márkához tartozó autót láthattunk. Volt egy veterán korú, gyönyörűen felújított GTV-6 is, amely jogosan pályázhat a meghirdetett autó szépségverseny fődíjára, melyet maguk a találkozó résztvevői ítélnek oda.

Akik épp nem vesznek rész semelyik programon, hallgathatják a Gyurci által szolgáltatott muzsikát és közérdekű információkat. A legfőbb program – ahogy láttuk – a barátkozás, ismerkedés. Mint a rég látott családtagot, üdvözlik egymást, beszélgetnek. A közös téma adott, hisz mindenki Alfával jött. Este egy nagy buli, vasárnap közös reggeli és ki-ki útnak indul, de már tudakolják a jövő évi találkozó időpontját.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.