- hirdetés -

Az orosházi születésű játékos tavaly nyáron csatlakozott az MTK-hoz és már az első idényében kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A korosztályos csapat ezüstéremmel zárta az első osztályú bajnokságot, a csatár 29 góllal járult hozzá a sikerhez.

Bakos Zsombor az Újpesti Torna Egylettől 2018 júliusában csatlakozott az MTK U16-os alakulatához. A Sándor Károly Labdarúgó Akadémián minden feltétel adott a további fejlődéséhez, remek szakemberek irányítása alatt dolgozik, társai is hamar befogadták.

– A szakmai stáb tagjaival és a csapattársakkal is meg kellett ismerkednem, mindenki segítőkész volt. A csapatom a Budapest Honvédot követve a 2. helyen végzett a bajnoki kiírásban. Az eredményes szereplésből a szezon 28 bajnoki mérkőzésén szerzett 29 gólommal és több gólpasszal vettem ki a részem. A siker és a gólkirályi címem természetesen csapatmunka eredménye, minden egyes játékostársam hozzátette a maga részét a pályán. A szezon során volt két kisebb sérülésem, ezt leszámítva a legtöbb mérkőzést végig a pályán töltöttem. Az MTK színeiben az erőnléti edzéseknek köszönhetően sokat erősödtem, változott az izomfelépítésem, a technikai és taktikai tudásom is gyarapodott – értékelte az elmúlt szezont Bakos Zsombor.

Zsombort ünneplik társai

Zsombor a korosztályos nemzeti válogatott tagja, nagy álma, hogy egyszer egy külföldi top-csapat játékosa lehessen. Az elkövetkező néhány hét a pihenésről, nyelvtanulásról és családi nyaralásról szól majd, az MTK korosztályos együttese, Pinezits Máté vezetőedző legénysége július közepétől kezdi meg az alapozást az új szezonra. Bakos Zsombor bízik benne, a következő idényt is hasonlóan sikeresen zárja.

Korábban megírtuk, a labdarúgás gyermekkora óta meghatározza Zsombor mindennapjait. Orosházán született, Mezőkovácsházán nevelkedett. A fiatal játékos eddig is bizonyította: amennyiben a tehetség kellő alázattal párosul, akár Dél-Békésből indulva is el lehet jutni a korosztályos labdarúgás legmagasabb szintjéig.

A gólkirályi címért járó elismerés

Fotók forrása: mtkbudapest.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.