- hirdetés -

A Vörösmarty Mihály Általános Iskolában három ballagást is rendeztek a mai délelőttön, hisz a Czina iskola és a rákóczitelepi iskola is a Vörösmarty szárnyai alá tartozik.

A Vörösmarty utcai székhely intézményben is a hagyományoknak megfelelően zajlott a ballagási ünnepség. A végzősök virággal a kezükben utoljára végigjárták az alma-mater termeit, folyosóit, majd rokonaik, szeretteik körében hallgatták és nézték végig az ünnepi műsort az árnyas udvaron.

Színvonalas műsort adtak a három búcsúzó nyolcadik osztály, 72 végzőse közül verbuvált alkalmi társulat tagjai. Ezúttal nem nagy írók és költők ide vonatkozó műveiből adtak elő, hanem saját szövegeiket, saját visszaemlékezéseiket tárták a közönség elé.

A székhelyintézmény igazgatója, Jakóné Mihály Brigitta búcsúztatta az iskolát elhagyókat, majd a legkiválóbbak közül hárman megkapták és ünnepélyesen átvették a Vörösmarty-díjat. Egy nem mindennapos produkció tette teljessé az ünnepséget, a szülőkből alakult énekkar fellépésével.

A másik két tagintézményben, a Czina Sándor iskolában és a rákóczitelepi iskolában is elköszöntek a végzősök. A tizenkilenc, illetve tizenhét nyolcadikost családias, bensőséges ünnepség keretében engedte szárnyaira az általános iskola.

Czina iskola

Rákóczitelepi tagintézmény

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.