- hirdetés -

A sokéves hagyományoknak megfelelően a Vörösmarty Mihály Általános Iskola idén is megrendezte a diákok által már nagyon várt DÖK-napot.

Minden évben ilyenkor június végén, az utolsó előtti tanításon rendezik meg a Diák Önkormányzati (DÖK)napot. Mint Vargáné Gyömrei Anita a Diák Önkormányzat segítő tanár elmondta, ezen a napon a legfontosabb szempont, hogy a gyerekek jó érezzék magukat.

A rodeóbikának nem sok pihenőt adtak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Ezekre a napokra igyekszünk olyan programokat hozni, amit a gyerekek szeretnek. Ilyen a rodeóbika, az alsósoknak az ugrálóvár. Persze újításokkal is szolgálunk. A mai napi reggeli bemelegítést például a Candy Dance Crew táncegyüttes vezetője Földesi Szandra tartotta. A lányoknak kedveskedtünk körömápolással, hennázással, csillámtetkóval. Külsős segítőink is vannak. Terápiás kutyabemutatót nézhetnek a gyerekek, gyöngyfűzési, gyékényfonási lehetőség is van. Nagy sláger a diákok közt a lovaskocsis városnézés, hisz van aki soha nem ült még ilyenen. Kollégáim is a megszokottól eltérő produkcióval állnak elő: langallót sütnek, agyagoznak – ismerteti a programot a tanárnő.

Nagy sláger volt a sétakocsikázás is (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Nem is tudtunk mindent felsorolni, annyi program volt. A gyerekek élvezték, ez biztos. A rodeó bika meg sem állt, az osztályok közti foci bajnokságban is rúgták a bőrt a csapatok a nagy meleg dacára. A jól sikerült DÖK-nap után a nebulók csak egy negatívumot tudtak megfogalmazni: A következőre megint várni kell egy évet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.