- hirdetés -

Már várják a nevezőket a harmadik jótékonysági futóversenyre, amelyet a Linamar Hungary Zrt szervez. A teljes bevételt idén is a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványnak ajánlják fel.

Az előző évek sikerein felbuzdulva a Linamar Hungary Zrt. és a BSI Békéscsabai Futónagykövetek idén is közös futásra hívják azokat, akik szeretnek futni, illetve megmozdulni egy jó ügy érdekében. Idén is a teljes bevételt a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványnak ajánlják fel.

– Nagyon sokat jelent nekünk ez a segítség. A jármű és eszközök beszerzésében is sokat segített a cég, de az igazi munka most kezdődik. A most felajánlott összeget működtetésre fordítjuk majd – fogalmazott dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, az alapítvány kuratóriumi elnöke. Hozzátéve: jó érzés, hogy egy ekkora cég a megyei koraszülötteket támogatja.

Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is Gyopárosfürdő lesz a program helyszíne, melyet szeptember 21-én rendeznek majd. A nevezés már elindult és kizárólag csak online, erre a linkre kattintva lehet regisztrálni. Egészen augusztus 19-ig várják a jelentkezőket.

– Nagyon fontosnak tartjuk ezt a rendezvényt, hiszen ezzel segítjük a térségünkben komoly feladatot vállaló alapítvány munkáját, de emellett élményt is adunk a nevezőknek – fogalmazott Parászka Tibor, a Linamar Hungary Zrt. humánpolitikai igazgatója.

Ebben az évben is három távon hirdetik meg a jótékonysági eseményt. A gyerekek 500 méterre tervezik, de várják a nevezőket öt, tíz és 21,3 kilométeres távra is. Parászka Tibortól megtudtuk, a honlapon a felkészüléshez szükséges edzésprogramok is találhatók.

Az esemény fővédnöke az orosházi önkormányzat lesz. Bojtor István alpolgármester bízik benne, hogy ez a jótékonysági program hagyománnyá válik a város életében.

A futóverseny további részleteiről erre a linkre kattintva tájékozódhat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.