- hirdetés -

A Mokry Sámuel díjat azok számára alapították, akik kiemelkedően sokat tettek és tesznek városunk mezőgazdaságának fejlődéséért. Puskás József a település alapítási ünnepségen vehette át a kitüntetést.

Ha azt csinálod, amit szeretsz, soha nem kell dolgoznod. Ez a mottója Puskás Józsefnek, akinek családjában több generációra visszamenő hagyománya van a földművelésnek, állattenyésztésnek. Ez határozta meg gyermekkorát továbbtanulását, majd munkáját is az egykori Új Élet MGTSZ-nél, ahol az akkor igen eredményes lótenyésztés és lóversenyzés aktív résztvevője volt. Mint a kitüntetett elmondta, gyakorlatilag ebbe született bele.

– Ezt csinálom, ez az életem. Ezt szeretem csinálni. Figyelni a lószeretet továbbadására, az ifjú lovas nemzedék felnevelésére, tanítására – mondja mindennapjairól.

Aktív versenyzőként a város jó hírnevét vitte szerte a világba. Azt vallja, hogy száz-százötven évvel ezelőtt kellett volna élnie, amikor még nem traktorok szántották a földet, hanem lovakkal dolgozhatott volna ott is. Mivel a munkából kiszorultak, ezért sportlovakkal foglalkozik szikháti tanyáján. A versenyló tartást és versenyzést ma is folytatja.

– Nagy örömet és nagy megtiszteltetést jelent számomra, hogy a kitüntetés odaítélői rám gondoltak. További munkámmal is igyekszem meghálálni a belém vetett bizalmukat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.