- hirdetés -

Megújult az útburkolat a Könd utca és Thék Endre utca sarkán. Idén háromszor több tonna aszfaltot biztosít a városvezetés az úthibák kijavítására.

Mint, ahogy korábban írtuk egymás után keresi fel a kátyús útszakaszokat és javítja ki a hibákat a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. (VÜRT) Orosházán, városszerte. Megtudtuk, hogy az idei aszfaltozásra szánt keretből ezidáig 68 tonnát használtak fel.

– Az előző évhez mérten idén háromszor több aszfaltot, összesen 300 tonnát fordítunk az önkormányzati fenntartású utak kátyúinak javítására. Teendő mindig van ezen a téren, és már dolgoznak is a Városüzemeltetés munkatársai. Ez egy költséges és időigényes, ugyanakkor közlekedésbiztonsági szempontból nagyon fontos feladat – fogalmazott Dávid Zoltán, polgármester.

Benkő Ferenc, a Városüzemeltetési Zrt. vezérigazatója elmondta, hogy az elmúlt hetekben leginkább Orosháza külterületein, az üveggyár előtti szakasznál, és Újosztáson is jelentős kátyúzási feladatokat végeztek munkatársai. Legutóbb, június 11-én a Könd utca és a Thék Endre utca sarkán dolgoztak.

Fotó: Rosta Tibor

– Május szokatlanul hűvös és esős volt, most végre kegyes hozzánk az időjárás is. A Thék Endre utca sarkán úgynevezett helyreállító aszfaltozást végeznek a kollégáink, kicserélik a kopóréteget. Folyamatosan orvosoljuk az úthibákat lakossági bejelentések és az önkormányzati megrendelések alapján – nyilatkozta Benkő Ferenc.

A vezérigazgató hozzátette, hogy az útjavítási munkálatok előreláthatólag október végéig, november elejéig folyamatosak lesznek a városban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.