- hirdetés -

Megszólalt a pilóta, aki a tömegbe sodródott a X. Tótkomló Rally zárónapján.

– Egy tized másodperc volt az egész. Miután nekimentünk a padkának, már nem tudtam irányítani a kocsit – nyilatkozta a Blikknek a pilóta, aki még tegnap is sokkos állapotban volt a történtek miatt.

A balesetben tizenegyen megsérültek: köztük egy kislányt életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. Az Orosházi Kórház tájékoztatása szerint a baleset sérültjei közül az Országos Mentőszolgálat hat főt – 5 felnőtt, 1 gyerek – szállított az Orosházi Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályára.

Az elsődleges vizsgálatok alapján mindannyian 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A sérültek közül egy személy további megfigyelésre a kórházban maradt, a többiek saját felelősségükre hazamentek.

– Már megpróbáltam felvenni a kapcsolatot többek között a legsúlyosabban megsérült gyerek családjával is. Személyesen kérek bocsánatot az elgázolt kislánytól. Röstellem, ami történt, de az idő kerekét sajnos már nem tudom visszapörgetni! – fűzte hozzá megtörten a férfi.

A rutinos versenyzőt megviselte a szerencsétlenség: a feleségével, aki a navigátora, már 10 éve róják a köröket. A baleset mindkettejüket nagyon megviselte.

– Nem tudom, hogyan fogjuk ezt feldolgozni – tette hozzá a sofőr. – Nem hárítom, hanem vállalom a felelősséget, és mindenben a rendőrök rendelkezésére állok. Most viszont az a lényeg, hogy a sérültek felépüljenek! – sóhajtott.

A ralinak már komoly hagyománya van Tótkomlóson. Idén rendezték tizedik alkalommal, a szörnyű eset az úgynevezett búcsúkörben történt. Ekkor a pilóta elveszítette az uralmát az autó felett és a nézők közé sodródott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.