- hirdetés -

Június 8-án újabb koncertekkel folytatódott a Főtéren az Orosházi Nyár programsorozata. Előbb a városban tavaly is koncertező Jazztelen, majd a blueslegenda Földes László Hobo lépett fel zenekarával.

Május 18-án kezdődött meg a 2019-es Orosházi Nyár rendezvénysorozata, melynek koncertsorozatát az Irigy Hónaljmirigy nyitotta meg a város főterét teljesen betöltő közönségnek. Június 8-án folytatódtak a programok, először a Jazztelen együttes lépett fel.

A Bűdi Szilárd, Géczy Viktor és Kottler Ákos alkotta zenekar tavaly is járt már Orosházán, kissé zúzósabb, de dallamos számokat játszva teremtettek pörgős hangulatot. Nem volt ez másként idén sem, ismertebb dalaik közül a Piros Blues Gitár és a Mama szeme fénye is elhangzott.

A Jazztelen kezdte a szombati fellépések sorát (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Este nyolc óra után Földes László Hobo és új formációja következett. Az idén már 74. évét betöltő művész utoljára több, mint 20 évvel ezelőtt járt Orosházán, amikor az egykori Hobo Blues Banddel a Művelődési Központban adott koncertet. Ezt az időszakot azonban elmondása szerint már maga mögött hagyta, mindig csak előre tekint.
– Ez most egy új felállás, inkább az újabb műveimet játsszuk, most készítettünk nemrég egy Hé, Magyar Joe! című duplalemezt és egy Bob Dylan-lemezt. Muszáj megújulni, hiszen ha mindig mindenhol a Kopaszkutyát vagy az Oly sokáig voltunk lentet játszanám, már rég nem lenne közönségem – nyilatkozta Hobo.

Az új dalok mellett azért nem mondott le teljesen minden régi klasszikusról, a gyerek és felnőtt nézők olyan számokra szórakozhattak, mint a Mesél az erdő, Mata Hari, a Hetedik te magad légy vagy épp a Viharban születtem. Nem feledkezett meg kedvenc külföldi előadóiról sem, sajátos átdolgozásokkal szórakoztatta a főteret betöltő közönséget. Nem biztos, hogy eddig sokan hallották volna a Rolling Stones régi klasszikusát, a Gimme Sheltert vagy a Doors együttes Riders on the Stormját magyar változatban.

Hobo több, mint 20 év után tért vissza Orosházára (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A Hobora jellemző verses kitekintések sem maradhattak el, amik egyébként is meghatározó szerepet töltenek be a művész életében.
– Színdarabokat és könyveket írok, verseket szavalok, ezek nekem legalább olyan fontosak, mint a zenélés. Most fejeztem be egy Utcazenész című egyszereplős monodrámám prózai részének az utolsó fejezeteit, hamarosan elkezdem a zenés részt is megvalósítani. Ősszel vagy télen szeretném a darabot a Nemzeti Színházban bemutatni – nyilatkozta.

És hogy több, mint 40 évnyi koncertezés után hogyan tovább?
– Játszom a jövő héten is, sőt egész nyáron, ameddig csak bírok. Tíz napot Kapolcson töltök, majd Erdélybe is kilátogatok. Hiszen nemcsak olyan mennyiségű, hanem olyan minőségű szeretetet is kapok az emberektől, amit majdhogynem nem lehet elviselni. Ez a szeretet juttatott engem ide és ezt nem lehet megunni – tette hozzá Földes László.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.