- hirdetés -

Pünkösd vasárnap és hétfőn változik a vonatok menetrendje – adta hírül a MÁV-START. Közleményükben felhívják a figyelmet a megnövekedett utaslétszámra is, ezért kiemelték: érdemesebb elővételben megváltani a menetjegyeket.

Június 9-én az ünnepnapi, 10-én a vasárnapi, 11-én kedden pedig a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok – írja közleményében a MÁV-START.

Kiemelték, mint minden ünnepi időszakban, úgy most is a felkészülés és a megnövelt kapacitás ellenére egyes népszerűbb utazási időpontokban gyorsan megtelhetnek az InterCity vonatok, ezekre érdemes elővételben megvenni a menet- és helyjegyeket. Az InterCity-vonatokhoz a helyfoglalások figyelembevételével a lehetőségekhez mérten pluszkocsikat kapcsol a vasúttársaság.

Az ilyenkor megnövekedett utaslétszám miatt a pénztárak előtti sorban állás is hosszabb. Ennek elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és a helyjegyeket lehetőség szerint már az ünnep előtt néhány nappal elővételben váltsák meg.

Arra kérik továbbá az utazó közönséget, hogy ahol elérhető, ott használják a jegyértékesítő automatákat, esetleg vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás lehetőségét, továbbá a Vonatinfó alkalmazásból vagy online megvásárolható és a vonatokon elektronikusan bemutatható e-vonatjegyet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.