- hirdetés -

A rossz idő sem tántorította el május 31-én, délelőtt a Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjait, szüleiket és tanáraikat a tavaszi papírgyűjtéstől. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén mintegy 15 tonnányi papírt gyűjtöttek össze.

Évek óta hagyománynak számít a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában az őszi és a tavaszi papírgyűjtés. Nem volt ez másként idén sem, ezúttal május 31-én hozták be a feleslegessé vált újságokat, magazinokat és kiadványokat az intézmény udvarára. A Vörösmarty iskola hosszú ideje egy gyulai papírfeldolgozó céggel áll kapcsolatban, akik idén is elvállalták a papír szállítását.

Mintegy 15 tonnányi papírt gyűjtöttek a Vörösmarty iskolában (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Külön mérjük az osztályok szempontjából a behozott papír mennyiségét. A papír árát mindannyian osztálypénzben kapják meg, melyet leginkább kirándulásokra és iskolai programok szervezésére fordítanak. Idén majdnem elmaradt a rossz idő miatt, de szerencsére az eső ellenére is nagyobb mennyiségű papírt hoztak – tudtuk meg Tóth Lászlótól, a Vörösmarty iskola tanárától.

A diákoknak szüleik is aktívan segítettek a gyűjtésben és a pakolásban. Az elmúlt évek tendenciájához hasonlóan idén is nagyjából 15 tonnányi papírhulladékot sikerült összegyűjteniük.
– Manapság már kevesebb a papírhulladék, régebben azért volt olyan, amikor 30 tonna is összegyűlt. Szerencsére a reklámkiadványok még mindig tudják szaporítani a mennyiséget – tette hozzá Tóth László.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.