- hirdetés -

Támogatóiknak köszönhetően az Orosházi Kórház egy többfunkciós, ágyként is használható betegszállító kocsit vásárolt, amelyet a Sürgősségi Betegellátó Osztályon (SBO) használnak majd.

Május 30-án az Orosházi Kórház Technológiai Tömbjének aulájában ünnepélyes keretek között adtak át a multifunkcionális transzport betegágyat a Sürgősségi Betegellátó Osztálynak.

Az eseményt dr. Duray Gergő főigazgató nyitotta meg, elmondta: idén is sok vállalkozó és magánszemély döntött úgy, hogy adományokkal támogatja az Orosházi Kórházat. A 2019 februárjában rendezett 10. Kórházi Jótékonysági Bálon több mint 160 vendég vett részt, akik 1,3 millió forintot adományoztak az Orosházi Kórházért Alapítvány javára.

Az eseményt dr. Duray Gergő főigazgató nyitotta meg, majd dr. Hován Csaba bemutatta az ágy funkcióit (Fotó: kecskeméti Krisztina)

– Az alapítványt 2017-ben hoztuk létre, abból a célból, hogy a bent fekvő betegek ellátásához szükséges műszerigényeket támogassuk, a kényelmi szolgáltatások bővítéséhez hozzájáruljunk, valamint a kórházi dolgozók regionális, országos rendezvényeken való részvételét támogassuk – ismertette dr. Duray Gergő főigazgató.

Elmondta: az alapítvány már 2018-ban sem tétlenkedett. Többek között az urológiai és az egynapos sebészeti részlegre a betegágyak fölé ágysávokat vásároltak, mintegy 2 millió forint értékben. Emellett az intenzív osztály, teljes intravénás anesztéziát biztosító pumpát, a neurológiai osztály egy beteg transzport ágyat, valamint a belgyógyászat több légkondicionáló berendezést kapott az alapítvány jóvoltából.

Dr. Hován Csaba elmondta, nagy segítséget jelent az ágy (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A kórház kapuja a Sürgősségi Betegellátó Osztály, a beteg általában itt találkozik először és leggyakrabban az ellátórendszerrel, így nagyon fontos, hogy milyen tapasztalatokat és benyomásokat szerez az ellátása során. Kórházunk törekszik a biztonságos betegellátás megteremtésére, fokozására, ezért a bál bevételét idén egy többfunkciós, ágyként is használható sürgősségi betegszállító kocsi beszerzésére fordítottuk – ismertette dr. Duray Gergő.

Dr. Hován Csaba a Sürgősségi Betegellátó Osztály vezetője kiemelte: nagy segítség az ágy, hiszen kritikus állapotban lévő betegek szállításában segít. – Oxigént lehet vele transzportálni, a lélegeztetőgépet és a defibrillátort is rá lehet helyezni, így a beteg paramétereit menet közben sokkal könnyebben lehet monitorizálni. Emellett a beteget az ágy segítségével állapotának megfelelő pozícióba tudjuk helyezni, anélkül hogy a kollégáknak nagy erőt kelljen kifejteniük – fogalmazott az orvos.

Hozzátette: Az kiemelt segítséget nyújt a röntgen vizsgálatkor is.
– A beteget az ágyról nem kell áthelyezni, mivel az ágy röntgensugár áteresztő, így a vizsgálatot könnyebben el tudják végezni – zárta dr. Hován Csaba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.