- hirdetés -

A korai munkatapasztalat és jövedelemszerzés elősegítésére, valamint a fiatalkori inaktivitás csökkentése érdekében a Pénzügyminisztérium ismét meghirdeti a Nyári diákmunka programot 16-25 év közötti nappali tagozatos diákok számára.

Ez egyben lehetőséget biztosít a diákok kötelező szakmai gyakorlatának teljesítésére is. A munka révén szerzett korai sikerélmény elősegíti a későbbi munkaszocializációs folyamatot is. A Nyári diákmunka program június 1-től augusztus 31-ig tart, a támogatott foglalkoztatás pedig július 1-től augusztus 31-ig valósul meg. A program az ország minden járásában, így az Orosházi Járásban is elérhető.

A munkalehetőségek kétirányúak. Önkormányzati diákmunka esetén napi hatórás munkavégzés szükséges, ez esetben a jövedelem a minimálbér hat órára eső része, amely jelenleg, illetve szakképzettséget igénylő munkakörben a garantált bérminimum hat órára eső része. A mezőgazdaság, vendéglátás és turizmus területén történő diákmunka esetén napi nyolcórás munkavégzés szükséges, a jövedelem a minimálbér összege, illetve szakképzettséget igénylő munkakörben a garantált bérminimum havi összege.

Jelentkezéshez szükségesek a személyes okmányok, mint a személyi igazolvány, a lakcímkártya, a TAJ kártya és az adókártya, továbbá érvényes diákigazolvány, vagy az iskolai tanulmányok befejezése után a diákigazolvány visszavonáskor kiadott iskolalátogatási igazolás, 18 éves kor alatt szülői, vagy törvényes képviselői hozzájárulási nyilatkozat.
Jelentkezni 2019. június 1-től a lakó-, vagy tartózkodási hely szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán lehet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.