- hirdetés -

Erdély történelmével, kultúrájával és természeti adottságaival ismerkedhettek meg kirándulásuk során a Táncsics Mihály Gimnázium 7. és 8. évfolyamos diákjai. Az ötnapos körtúráról sok új élménnyel és érzéssel tértek vissza a tanulók.

Az utazást előkészületek hosszú sora előzte meg, mely során a résztvevők feladata volt az ismeretek összegyűjtése, feldolgozása és beszámolója a bebarangolni kívánt helyszínekről. A Táncsics Gimnázium beszámolója szerint már ekkor is az előadásmódok szélesebb palettáját tapasztalhatták meg, melyet az utazás csak tovább erősített.

A kirándulás során számos történelmi várost útba ejtettek, jártak Aradon, Déván, Vajdahunyadon, Nagyszebenben, Székelyudvarhelyen, Kolozsváron és Nagyváradon is. Nagy élményt jelentett a tanulóknak a Kis-Cohárd sziklafalainak meghódítása, valamint, hogy szinte a felhők fölül tekinthettek le a Gyilkos-tóra.

Számos felejthetetlen élménnyel gazdagodtak a Táncsics kisgimisei az ötnapos kirándulás alatt (Fotó: iskola)

– A kis csoportunk leérkezése a tetőről rekordidő alatt történt meg. A Tordai Hasadék völgyének bejárása legalább akkora élmény volt. A sóbánya, mint egy holdbéli táj szerintem felejthetetlen. Ezen kívül a dévai 25 fős manzárd, a nyikómalomfalvi házi koszt, a magyarlónai falusi turizmus, mindnek megvan a hangulata – nyilatkozta a gimnázium tanára, Nagy Márió.

Időközben a társaság is tovább bővült, a székelykeresztúri Orbán Balázs Gimnázium kisgimiseivel mérték össze erejüket a diákok csapatépítő játékokban, de a felcsíki és moldvai táncok gyakorlása sem maradhatott el, csakúgy, mint a Fehér-tó melletti piknik.

A kirándulók elmondásuk szerint öt felejthetetlen nap élményeivel tértek haza és egyáltalán nem tartják kizártnak, hogy a közelmúltban visszatérjenek a helyszínekre. Hiszen, ahogy fogalmaztak, mindannyian nyertek valamit: az élmények mellett jó érzéseket, néhány új tánclépést, új profilképeket és nem utolsósorban mélyebb kapcsolatokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.