- hirdetés -

Dalacsi Imola tavalyi sikere után ismét orosházi gazdászlánnyal találkoztunk a Gazdász Szépe verseny mezőnyében. Szilágyi Szabina kedvencei a háziállatok.

A huszonhárom éves mezőgazdasági mérnök pályájában tanulmányaiban éles váltás következett be érettségi után. Addig a reál tárgyak vitték a prímet. A Vörösmartyba járt általánosba, informatika szakra, majd a Táncsics gimi következett, matek-fizika szakon.

Mint elmesélte, ezeket mint tantárgyakat szerette, de mint életforma, nem voltak vonzóak az ehhez tartozó pályák. Érettségi után egy nyílt napra ment Hódmezővásárhelyre, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karára.

Minden alomból van egy kis kedvenc

– Ott tudatosult bennem, hogy tulajdonképp születésem óta én ebben élek, és ha én ezt tanulhatom, tovább vihetem, akkor miért ne. Nem bántam meg, nagyszerű választás volt. Mezőgazdasági mérnökként végeztem, most vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzésre járok, és ha úgy alakul szeretném másfél év múlva megcsinálni az állattenyésztési doktorimat – mutatja be tanulmányait, terveit Szabina.

Mindig van kedvenc

Mióta csak megtanult járni, folyamatosan ott sertepertélt szülei mellett, segített amennyit tudott az állatok körül. Szüleitől tanulta a jószág szeretetét, és hogy mindig felelős állattartó legyen. Ők mindig támogatták az álmai elérésében.
Négy és fél évesen kapta első póniját, de mindig volt kutyája – a palotapincsitől a bordeauxi dogig – és mindig volt kedvenc kismalac az alomban, elkényeztetett kedvenc állatok. Iskolaidőn kívül, minden délután, minden hétvégén ő gondozza az állatait.

Nem csak Szabina szereti az állatokat, de azok is őt

Hívták vissza az egyetemre tanársegédnek, illetve tanítani, de Szabina inkább gyakorlati ember.

– Úgy gondolom, hogy az a sok elméleti tudás, amit elsajátítunk, akkor ér valamit, ha a gyakorlatba át tudjuk ültetni. Ezért mondtam nemet az egyetemnek. Én inkább szeretnék a gyakorlatban maradni. Jobban el tudok képzelni, jobban szeretnék egy kisebb állattartó-tenyésztő telepet egy kis gazdaságot – beszél terveiről a gazdászlány.

Gazdász Szépe verseny

Dalacsi Imola sikerét látta tavaly, idén pedig a kezébe akadt a felhívás. Barátnői is biztatták, úgy gondolta: Miért ne? Benevezett. A szépséggel kapcsolatban megszívlelendő véleménye van.

– Úgy gondolom, egy gazdász lány nem csak attól szép, hogy tökéletesen néz ki, hanem attól, hogy szereti az állatokat és kiegyensúlyozott. Ha el kell menni egy bálba, akkor igenis legyen szép, de a tökéletes külső és a műkörmök nem minden – teszi hozzá.

A Gazdász Szépe verseny első fordulója már zajlik és június másodikáig tart. A kedvenc versenyzőnkre interneten lehet szavazni, mégpedig ezen a linken.

Mindenképp érdemes rákeresni a neten és ha már ott vagyunk nyomni egy szavazatot Szilágyi Szabinára, akinek mottója: „Ha azt választod a munkádnak, amit szeretsz, sosem kell dolgozni menned és minden nap boldogan kelsz fel!”

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.