- hirdetés -

Folytatódik az Otthon Melege Program konvektorcsere alprogramja. Az érdeklődők országos szinten a mai naptól küldhetik be pályázataikat.

A lakások elavult fűtés-, és meleg víz ellátó rendszerei óriási energiaveszteséget, ezáltal többlet szén-dioxid kibocsátást okoznak. Az energiatakarékosság fokozását és az üvegházhatású gáz kibocsátás csökkentését szolgáló épületenergetikai korszerűsítéseket célzó beruházások megvalósítása költséges, és emiatt gyakran kivitelezhetetlen magánszemélyek számára megfelelő támogatás nélkül.

Jelen alprogram lehetőséget nyújt a lakosság számára, hogy lakóépületekben, illetve társasházi lakásokban található elavult gázkonvektorok cseréjével hozzájáruljanak Magyarország klímavédelmi céljaihoz, egyszersmind csökkentsék energiafogyasztásukat és a belőle eredő kiadásaikat.

Jelen pályázati kiírásra kizárólag magyar adóazonosító jellel rendelkező természetes személyek nyújthatnak be pályázatot, akik a beruházással érintett ingatlanban tulajdonjoggal rendelkezik, vagy a beruházással érintett önkormányzati tulajdonban lévő bérlakásnak érvényes bérleti
szerződéssel rendelkező bérlője.
Kiskorú vagy cselekvőképtelen természetes személy nevében törvényes
képviselője vagy gyámja, esetleg a cselekvőképtelen természetes személy nevében kirendelt gondnoka nyújthat be pályázatot. A pályázó személye ebben az esetben a kiskorú vagy cselekvőképtelen természetes személy.
Egy magánszemély csak egy épület/lakás vonatkozásában részesíthető
támogatásban, illetve ugyanazon épületre / lakásra vonatkozóan csak egy pályázat részesíthető támogatásban.

A Földgázüzemű konvektorok cseréjére irányuló alprogram pályázatai változatlanul elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújthatóak be, ügyfélkapus azonosítást követően 2019. augusztus 30-i végső határidővel. A támogatás maximális mértéke az elszámolható bruttó költségek 60 százaléka, akár 750 ezer forint is lehet.

A pályázatbenyújtó felület az alábbi linken érhető el. Az elektronikus pályázati rendszerrel, a pályázatkezeléssel kapcsolatos kérdésekben a pályázatkezelő NFSI Nemzeti Fejlesztés és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán kérhető segítség.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.