- hirdetés -

Világkupán vettek részt a hétvégén Budapesten az orosházi Contact K.T.H.E. egyesület kick-boxolói. Az esemény igazi sikertörténetnek bizonyult számukra, hiszen több korosztály több kategóriájában is dobogós helyen végeztek versenyzőik a népes mezőnyben.

39 nemzet küzdősportolói érkeztek Budapestre, hogy a XXV. Kick-box Világkupán mérjék össze erejüket. Rekordnak számító nevezéssel kezdődött meg a rangos megmérettetés, hiszen nem kevesebb, mint 3100 versenyző érkezett, hogy részt vegyen valamelyik kategória küzdelmeiben. A korábbi évek gyakorlataival ellentétben ezúttal a formagyakorlat szabályrendszerében is felpezsdült az élet. A magyar versenyzők 39 nevezést adtak le.

Már pénteken este, a verseny második napja is igazi izgalmakat hozott a csarnokba, ahol az amerikai Paul Mitchell Team tartott oktatást. Elsősorban technikai elemek gyakorlására volt lehetőségük a harcosoknak, de a formagyakorlat nélkülözhetetlen elemeinek, az akrobatikus rúgásoknak a megfelelő használatát is bemutatták.

Puravecz Péter és Friedl Flórián a zenés pusztakezes kategória dobogóján (Fotó: egyesület)

Szombaton már a reggeli órákban megkezdődött a gyakorlatok bemutatása. A magyar versenyzők és egyben a Contact K.T.H.E. sportolóinak nagy ellenfelei az angol, a szlovák és a guatemalai versenyzők voltak. A magyar küldöttség végül 16 éremmel zárt (3 arany, 6 ezüst, 7 bronz), melyek közül 10-et az orosházi versenyzők zsebeltek be Puravecz Péter szakágvezető irányításával.

Az egyesület beszámolója szerint Brebovszky Zoltán és Friedl Flórián is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, ők két kategóriában is dobogóra állhattak. Rajtuk kívül Annus Marcell, Dobos Kevin és Varga Vendel is eredményesen zárt, Puravecz Péter három kategóriában állt dobogóra, közülük kettőben a legfelső fokára.

Részletes eredmények:
Felnőtt férfi korosztály:
Kreatív pusztakezes kategória: Friedl Flórián II. hely
Kreatív fegyveres kategória: Puravecz Péter I. hely
Zenés pusztakezes kategória: Puravecz Péter I. hely, Friedl Flórián III. hely
Zenés fegyveres kategória: Puravecz Péter III. hely

16 év alatti fiúk korosztálya:
Kreatív pusztakezes kategória: Brebovszky Zoltán II. hely, Szabó Gergely III. hely
Zenés pusztakezes kategória: Brebovszky Zoltán III. hely

16 év alatti lányok korosztálya:
Kreatív pusztakezes kategória: Csuka Eszter III. hely
Zenés pusztakezes kategória: Csuka Kamilla III. hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.