- hirdetés -

Az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület versenyt hirdetett szombat délelőttre a gyermek horgászok számára. Értékes nyeremények várták a legjobbakat.

Az időjárás kegyeibe fogadta a rendezőket és a versenyzőket egyaránt. Enyhén szeles, napsütéses idő fogadta Gyopároson a résztvevőket. A nevezés, horgászhely sorsolás, és a helyek elfoglalása után akadt dolguk a felnőtt segítőknek, akik a szabályok szerint segíthettek az etetőanyag megkeverésében, a felszerelés összeállításában. Landolt néhány gombóc etetőanyag, aztán kilenckor a vízbe csobbantak a horgok is.

A feszült figyelem, a koncentráció második helyet hozott Pelle Zalánnak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Sajnos nagyon kis létszámú a mai verseny – mondta el a rendező egyesület titkára Pelle Zsolt. Mindössze kilenc gyerkőc vállalta a megmérettetést. Az iskolákban kiplakátoltuk, a hangosban is bemondták, az OrosCafén is megjelent. Úgy tűnik ezen a napon valami más programot választottak a horgász palánták – tette hozzá az egyesületi titkár.

A versenyen a gyerekek egy bottal, úszós szerelékkel horgászhattak. Volt aki a klasszikus spiccbotos megoldást választotta, de volt aki a match-el próbálta becserkészni a halakat. Egy-egy leakadás, egy-egy mélyre nyelt horog kiszabadításánál segédkeztek a felnőttek, de általában nagyon ügyesen horgásztak a fiatalok.

Délben ért véget a versengés, melynek végén minden gyerek kapott valamilyen hasznos ajándékot, sőt a szervezők egy szelet pizzával is kedveskedtek mindenkinek. A legjobbak értékes, horgászboltban beváltható utalvánnyal is gazdagodtak.

A harmadik helyen záró Pelle Viola nem épp a legjobb helyet húzta(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A verseny győztese Szabó Dávid lett. 21 darab halat fogott, 2100 g összsúlyban. A második helyet Pelle Zalán érte el 16 hallal, 1755g teljesítménnyel. A harmadik helyért járó díjat Pelle Viola vehette át. A tó sarkában horgászó hét éves kislány 17 halat fogott, melyeknek összsúlya 1390 g volt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.