- hirdetés -

Az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület gyermek horgászversenyt hirdet, tizenöt év alatti horgászok számára, a Gyopárosi északi tavon.

A legpatinásabb orosházi horgász egyesületben mindig is nagy hangsúlyt fektettek az utánpótlás, a fiatal horgász generáció nevelésére, tanítására. Jó alkalmat kínálnak e cél elérésének érdekében a nyári horgász gyermektáborok, de kitűnő lehetőséggel szolgálnak a részükre rendezett horgászversenyek is, ahol verseny körülmények között meghatározott szabályokon belül kell a gyerekeknek bizonyítani felkészültségüket és persze tanulhatnak is egymástól.

Reméljük lesz zsákmány és szép élmények is bőséggel (Fotó: Kinizsi HE)

A gyermek horgászversenyt Gyopároson, az északi tavon rendezik május 11-én szombaton. Bármelyik egyesület tagjait szeretettel várják. Reggel nyolcra várják a horgász palántákat a helyszínre, ahol nevezés, eligazítás, sorsolás, helyfoglalás és etetés után kilenckor kezdődik a verseny, melynek végét pontban délben dudaszó jelzi majd. A déli mérlegelést követően visszaengedik a halakat éltető elemükbe, majd a rendező egyesület minden résztvevőt megvendégel egy szelet pizzával. A tervek szerint egy óra előtt az is kiderül, ki volt a legügyesebb legszerencsésebb az ifjak közül.

A versenyen minden gyerek egy horgászbottal, egyhorgos, úszós készséggel horgászhat. Mindenkinek lehet felnőtt segítője, aki segédkezhet a kipakolásnál, az etetőanyag keverésnél, szerelék készítésnél. Beakadt horog kiszabadításán kívül a horgászbotot nem vehetik kézbe.

Reméljük szombatig visszatér a jó idő és sok zsákmánnyal és egy szép élménnyel is gazdagodnak a gyerekek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.