- hirdetés -

Színvonalas előadásokat hallhatott a zsűri a városi-körzeti mesemondó versenyen.

Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában húszan mérték össze tudásukat mesemondásból. Lőrinczné Bálint Judit tanítótól megtudtuk, a gyermekeknek állatmesét kellett előadniuk a városi-kistérségi mesemondó versenyen, kapcsolódva ezzel az iskola hagyományaihoz, mellyel a Madarak és fák napját ünnepelték május 3-án.

A gyermekek beszédkészségének, előadásmódjának, kommunikációs képességeinek fejlesztése mellett az idei verseny célja volt ráirányítani a gyerekek, szülők, tanítók figyelmét a környezetvédelem fontosságára, az állatok szeretetére és védelmére – mondta köszöntő beszédében Justyákné Kiss Ágnes igazgatóhelyettes.

Marozsán Petra első helyezést ért el (Fotó: család)

A gyermekek három korcsoportban versengtek: óvodások, első-második osztályosok és a harmadik-negyedik évfolyam. A zsűri tagja volt Palyov Pálné magyar szakos tanár, Hagymásiné Lazanyecz Anikó, a Justh Zsigmond Városi Könyvtár könyvtárosa és Józó Tamásné múzeumpedagógus.

A különdíjakat Bregesbauer Károlyné Emike néni, az iskola „tiszteletbeli nagymamája” immár több mint tíz éve adományozza. A verseny zárásaként valamennyi gyermek kapott jutalmat: bábot, hűtőmágnest, emléklapot vagy oklevelet.

Eredmények:

Óvodások:

  1.  Marozsán Petra, felkészítők: Verba Attiláné, Dancsó Józsefné, Bozóki Mónika (Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda)
  2. Albert-Sárközi Bertold, felkészítői: Torda Ágnes, Zsombó Erika (Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája Móricz Zsigmond utcai telephely)
  3. Palotás Gergő, felkészítője: Menezdorf Erzsébet, (Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája Töhötöm utcai telephely)

1-2. évfolyam:

  1. Koszó Maja, felkészítője: Lénárd Lászlóné (OVMÁI Rákóczitelepi telephely)
  2. Nagy Zétény Árpád, felkészítője: Dérné Csepregi Klára (Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium)
  3. Nagy Zsófia. felkésztője: Ferencsik Zoltánné (Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola)

3-4. évfolyam

  1. Kishonti Hanna, felkészítője: Feketéné Varga Mónika (Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium)
  2. Joó Mariann, felkészítője: Siposné Börcsök Éva (Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola)
  3. Szabados Betti Mia, felkészítője: Németh Franciska (Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Pusztaföldvár)

Különdíjban részesültek:

Major Lénárd, felkészítője: Budácsik Anita (Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola)

Sárközi-Hajdú Viktor, felkészítője: Nagy Tímea (Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.