- hirdetés -

A Madarak és fák napján városi-körzeti természetismereti versenyt is rendeztek a Vörösmarty iskolában.

Május 3-án, 17. alkalommal rendezte meg a Vörösmarty Mihály Általános Iskola a városi-körzeti természetismereti versenyt. A rendezvény a Madarak és fák napjának egyik programjaként illeszkedett a műsorba. A versenyen az orosházi kistérség három településének hét csapata vett részt.

Minden csapatot egy ötödikes és két hatodikos tanuló alkotott. A témakör az ötödikes és hatodikos természetismeret tantárgy tananyagából, valamint a madarak felismeréséből, a nemzeti parkok ismeretéből állt. A versenyzőknek referálni kellett a gólyatöcsről és a sajmeggyről is – adta hírül a verseny szervezője, Horváth Antal pedagógus.

A verseny végeredménye:

1. helyezést ért el az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola csapata: Benkő Flóra, Ludányi Marcell Márk, Márta Petra Zsófia, (felkészítő: Dr. Túri Sándorné).

2. helyezett a gádorosi Kisboldogasszony Katolikus Általános Iskola csapata: Kiss Virág, Korponai Dominika, Körösi Dávid, (felkészítő: Berkiné Temesvári Klára).

 3. helyezett a csanádapácai Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola és Óvoda csapata: Belucz Emese, Benke Mihály, Ökrös Anita, (felkészítő: Jankóné Fekete Valéria).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.