- hirdetés -

Matematikával folytatódott kedden a 2018/2019-es tanév érettségi vizsgáinak sorozata. Mutatjuk a két feladatsor nem hivatalos megoldásait!

Diákok ezrei várták országszerte nagy izgalommal a hétfői magyar nyelv és irodalom vizsgát követően a matematika feladatsorokat. Nem voltak ez alól kivételek Orosházán a Táncsics Mihály Gimnázium, a Kossuth Lajos Szakképző Iskola és a Székács József Evangélikus Iskola végzős osztályai sem.

Matematikával folytatódott az érettségi (Fotó: Rosta Tibor)

A diákok összességében pozitívan értékelték az első, rövidebb feladatrészt, elmondásuk szerint a második, hosszabb feladatlap során már sokaknak akadtak nehézségeik. Az első 45 perces rész alatt mértani sorozatok, százalékszámítás és vektorok témakörében is megmutathatták, mit tudnak. A következő 135 perces feladatlap szintén több matematikai témakört is érintett. Idén a második rész rendkívül hosszú szövegeket tartalmazott, érdekes, aktuális témákat feldolgozva.

Az első, rövidebb rész megoldásait ezen a linken lehet elérni, a középszintű matematikaérettségi három kötelező feladatának nem hivatalos eredményeit pedig itt tekinthetik meg az érdeklődők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.