- hirdetés -

Könnyű volt megjósolni, hogy sokan érdeklődnek majd az ajándék virágok iránt, de azt hiszem ilyen nagy sikerre nem igen számíthattunk.

Már egy órával a meghirdetett tizenöt órai kezdés előtt sokan gyülekeztek a városháza előtti téren, hogy biztosan kaphassanak a virágokból. Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere köszöntötte a jelenlevőket és biztatott mindenkit, hogy az itt kapottakon kívül is ültessenek virágokat, tegyék szebbé szűkebb környezetüket és ezzel együtt tegyék szebbé Orosházát.

A polgármester felhívta a figyelmet az újra elindított Virágos Orosháza című versenyre is, melyben bárki részt vehet, mindössze egy fotót kell készítenie és beküldeni az OrosCafé szerkesztőségébe és benevezni valamelyik kategória (a legszebb virágoskert, a legszebb balkon, stb.) versenyébe. A beküldött fotók alapján ítélik majd oda a díjakat.

Az asztalok, padok mellett a városháza lépcsőit is beborították a virágok (Fotó: Rosta Tibor)

A hétezerötszázötven tő virág ekkor már a hivatal lépcsőin, asztalokon, padokon várta, hogy új gazdára leljen, és polgármester úr nem is habozott segítőivel együtt, elkezdeni őket szétosztani. Ebben a munkájában hamarosan újabb segítséget kapott, Simonka György országgyűlési képviselő személyében, aki elmondta, nagyszerűnek tartja az ötletet és nagy örömmel vesz részt a megvalósításban.

Simonka György és Dávid Zoltán fáradhatatlanul osztotta a virágokat (Fotó: Rosta Tibor)

A háromórai első nagy roham után még sokáig érkeztek lakcímkártyájukat bemutatva átvenni az ajándék virágot az orosháziak. Simonka György, Dávid Zoltán, és segítőik komoly állóképességről tettek tanúbizonyságot, végig gyorsan és mosolyogva osztották a virágokat.

Reméljük, az akció eléri célját, valóban szépül környezetünk, városunk, az OrosCafé internetes oldalán pedig várjuk a pályázatra érkező fotókat.


Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.