- hirdetés -

A 2018/2019-es szezont követően távozik az NBII-es Békéscsaba 1912 Előre csapatától az OMTK-ULE egykori utánpótlásedzője, Boér Gábor. Korábban egy ötödik helyet, majd egy bronzérmet szerzett a másodosztályban a csapattal, jelenleg a hatodik helyen állnak.

A vezetőedzővel együtt Makra Zsolt asszisztens edző és Kovács Tamás erőnléti edző is távozik a szakmai stábból a szezon végén.
– Klubunk köszöni Boér Gábor és segítői munkáját és mindazt, amit a békéscsabai labdarúgásért tettek. A Békéscsaba 1912 Előre mind a magánéletben, mind a további szakmai pályafutásukban sok örömet és sikert kíván – írta a klub hivatalos honlapjának közleményében.

Boér Gábor a a 2015/2016-os szezonban csatlakozott a békéscsabai együttes szakmai stábjához. Előtte játékoskarrierjének befejezését követően az OMTK-ULE utánpótlásában dolgozott, ahol a 2001-es születésű korosztállyal bajnoki címet is nyert. Békéscsabán előbb az Előre NBIII-as második csapatát irányította, majd a következő szezonban már az akkori vezetőedző, Zoran Szpisjak munkáját segítette asszisztens edzőként.

Két és fél év után távozik Békéscsabáról Boér Gábor

A 2016/2017-es szezon tavaszi fordulói során elődje távozását követően már megbízott edzőként kapta meg a lehetőséget, az ötödik helyre kormányozva a csapatot. Következő idényében bronzérmet szerzett a csapattal, idén pedig a hatodik helyen állnak, az ötödik helyezett Budaörshöz képest azonos pontszámmal.

A hírek szerint a fiatal szakember és stábja Győrben folytatja, a Kisalföld információi szerint a szintén NBII-ben szereplő WKW ETO FC Győr irányítását veszik át, de hivatalos bejelentés még nem történt. A győriek megkeresése nem lenne új keletű, hiszen tavaly is szerették volna megszerezni vezetőedzőjüknek Boér Gábort, akit akkor még érvényes megállapodás kötött a békéscsabai klubhoz. Így nem kizárt, hogy már a következő napokban bejelentik Győrben a fiatal szakembert.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.