- hirdetés -

Az előző év tavaszához képest kevesebb lom gyűlt össze. Az orosháziak jó része még mindig nincs tisztában milyen hulladékokat szállítanak el az ingatlanok elől.

Négy ütemben valósítja meg az Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a lomtalanítást. A harmadik ütemben az előző héten szedték össze az ingatlanok elöl a lomokat. A legtöbben nagy méretű bútorokat – ágyakat, ágybetéteket, szekrényeket – dobtak ki az orosháziak.

Megtudtuk az előző héten összesen 76 tonna hulladék gyűlt össze, ami csökkenést mutat, hiszen az előző év tavaszán 135 tonnát gyűjtöttek be.

A Városüzemeltetési Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy sok esetben előfordult, hogy használt étolajat, festéket, elektronikai hulladékokat is kidobtak, amelyeket – ezekre mi is felhívtuk korábban a figyelmet – nem szállítottak el.

– A Gyártelep utcai hulladékátrakó állomáson a különböző veszélyes hulladékokat, mint gumiabroncsokat, olajokat vagy a festékeket is hozhatják az orosháziak, a lakcímkártyájuk bemutatásával – emlékeztetett Benkő Ferenc, majd hozzátette, május 2-án az Polgármesteri Hivatal udvarán elektronikai hulladékgyűjtés is lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.