- hirdetés -

Mintegy 80 vendég volt kíváncsi a Justh Zsigmond Városi Könyvtár Társalgó nevű rendezvénysorozatának következő témájára. Az est házigazdája, Koszorús Oszkár ezúttal a 60-as és 70-es évek orosházi vonatkozású zenéinek és táncainak járt utána beszélgetőpartnerei segítségével.

Néhány évvel ezelőtt hívta életre Társalgó nevű rendezvénysorozatát a Justh Zsigmond Városi Könyvtár, azóta számos témával és érdekességgel fogadták már vendégeiket. Az április 25-i alkalom sem volt kivétel, az érdeklődők ezúttal az 1960-as és 70-es években hódító zenei- és táncstílusokat ismerhették meg.

– Azzal a céllal indult ez a sorozat, hogy egy-egy témáról vagy korszakról vagy témáról olyan szakértők mondják el véleményüket, akik amellett, hogy értenek hozzá, életük meghatározó részének is tekintik azt. A mai előadás dátuma sem véletlen, hiszen helytörténeti jelentőségű dolgokként erősen kapcsolódik az alapításhoz, a múlt, közelmúlt feltárásához – ismertette a részleteket Buzai Csaba, a könyvtár igazgatója.

Feldmann József, Koszorús Oszkár és Antali Zoltán idézett fel érdekes történeteket (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A házigazda, Koszorús Oszkár mellett a Településalapítási ünnepségen Thék Endre-díjjal is kitüntetett Feldmann József, valamint Antali Zoltán táncpedagógus érkezett. A műsor először a vendégek bemutatkozásával kezdődött, majd részletesen bemutatták és kielemezték a 60-as és 70-es évek zenei- és táncéletét.

Mint kiderült, Feldmann József és Antali Zoltán esetében is korán eldőlt, mivel szeretnének foglalkozni, családjaikban sem volt idegen jelenség, hogy valaki a művészetben találja meg a számításait vagy tölti el szabadidejét. Tudományos szempontból és saját tapasztalataik alapján idéztek fel érdekes történeteket, melyet nagy érdeklődéssel hallgatott a mintegy 80 vendég.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.