- hirdetés -

Húsvéti játszóházat tartott a Justh Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára, a foltvarrókkal kiegészülve. Az eseményen mindenki megtalálta a hozzá közelálló kreatív kikapcsolódást.

Több mint negyven kreatív gyermek és szülő foglalta el helyét a gyermekkönyvtár székein április 18-án azért, hogy saját kezűleg készíthesse el húsvéti díszeit. A rendezvényen segítőkezet nyújtottak a gyermekkönyvtár dolgozói és a foltvarró csoport tagjai is, így garantálva, hogy mindenki egy igazán szép művel térjen haza.

A foltvarrókkal közös játszóházi program az orosházi közösségi élet erősítése érdekében megvalósuló pályázat közösségfejlesztőjének ötlete nyomán jött létre. Hagymásiné Lazanyecz Anikó könyvtáros, közösségfejlesztő elmondta, hogy a PMK-ban működő foltvarró csoport nyitott volt a megkeresésre, és bíznak abban – a pályázat célkitűzéseivel összhangban -, a folytatásban kibővülhet az együttműködés köre.

– Ez a kézműves programnak hagyománya van, hiszen több mint 20 éve rendezünk a gyermekkönyvtárban tavaszi, húsvéthoz kötődő játszóházat. A gyermekek ilyenkor különböző alapanyagokból: dekorgumiból, papírból, anyagból készíthetnek dekorációt – ismertette a könyvtáros.

Végváriné Rehák Gizella az Orosházi Foltvarró Egyesület vezetője elmondta, örömmel mondtak igent a könyvtár felkérésére.
– Különböző rendezvényeken rendszeresen szoktunk játszóházat vezetni, ahol tulipánt, nyuszit vagy pillangót is varrhatnak az érdeklődők. A gyerekek számára ez egy kreatív elfoglaltság, emellett igyekszünk őket közelebb hozni a kézművességhez is – fogalmazott a vezető.

A kicsik és nagyok közösen készítették a kreatív alkotásokat, láthatóan mindenki örömmel és lelkesedéssel vágott bele a munkába.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.