- hirdetés -

Egy évvel ezelőtt egy esetben végzetes volt, hogy valaki ittasan, nem körültekintően, a szabályoknak megfelelően közlekedett. Húsvét közeledtével az alkohol veszélyeire figyelmeztetett a Békés Megyei Balesetmegelőzési-bizottság.

Ezúttal a Polgármesteri Hivatal előtt várta Kis Rozália a vállalkozó szellemű jelentkezőket április 17-én. A rendőr főhadnagy ezúttal is különböző feladatokon keresztül, részeg szemüveg segítségével mutatta be az alkohol veszélyeit.

A járdára rajzolt krétacsíkon nehezen mentek végig a jelentkezők, majd ezután jött a kerékpározás. A vállalkozók kacskaringózva mentek egy kört a kihelyezett húsvéti dekoráció körül. Végül egy üzenetet kellett írni telefonon még mindig a részeg szemüveg „segítségével”. Természetesen kevés sikerrel.

Fotó: Rosta Tibor

Ez a néhány feladatsor is remekül példázta, hogy az alkohol mennyire befolyásolja a látásunkat, illetve az egyensúlyunkat, ezzel teremtve balesetveszélyes helyzeteket.

– Egy évvel ezelőtt két ittas közlekedő miatt történt baleset, egyikük súlyosan megsérült, míg a másik sajnos életét vesztette. Nagyon fontos, hogy gyalogosan is a szabályok betartásával közlekedjünk, a járművezetők pedig legyenek körültekintőek – hívta fel a figyelmet a balesetmegelőzési előadó.

Józanul, de részeg szemmel bicikliztek egy kört a jelentkezők (Fotó: Rosta Tibor)

Elmondta a rendőrség idén is fokozottan ellenőriz az ünnep alatt, elsősorban az ittasságot és nem csak a gépjárművet vezetőket, hanem kerékpárral közlekedőket is. Nem éri meg kockáztatni a jogosítványunkat, főleg nem a saját vagy mások egészségét, életét.

Korábban videós formában is bemutattuk, milyen veszélyeket rejt magában az ittas vezetés, íme.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.