- hirdetés -

A Kisharang bölcsődében hagyomány, hogy húsvét közeledtével „Nyuszi bulit” rendeznek, ahol a szülők és csemetéik együtt játszanak, kreatívkodnak, beszélgetnek.

Ebben az évben április 16-ra, keddre esett a bölcsőde vezetésének választása. Délután népesebbek voltak a csoportszobák a megszokottnál, hisz jó néhány anyuka és apuka is együtt szorgoskodott, játszott, rajzolt az apróságokkal.

Olasz Csilla bölcsőde vezető helyettes elmondta, hogy ezt a kötetlen, vidám beszélgetéssel egybekötött „bulit” nagyon kedvelik a szülők és a csemeték egyaránt.
– Ilyen alkalmakkor a szülők jobban belelátnak a gyerekeik bölcsis életébe, játékaiba, mindennapjaiba, jobban megismerik az itt folyó munkát. A szülők jobban megismerhetik egymást, illetve a csoportba járó más gyerekeket. Jól elbeszélgethetnek, kitárgyalhatják gondjaikat, bajaikat, ha van ilyen. Most aktuális téma a váltás, hisz több gyermekünk óvodába megy, és az ezzel kapcsolatos teendők nagyon fontosak. Szeretik a gyerekek is ezt a programot, mert apuval, anyuval együtt játszani a hétköznapok rohanásában nem mindig van lehetőségük. Szeretjük mi, bölcsődei dolgozók is, mert bár minden nap találkozunk a szülőkkel, de néhány dolgot alaposabban átbeszélni csak ilyenkor van lehetőség – tette még hozzá a bölcsőde vezető helyettes.

Ez az igazi. Apuval együtt játszunk…(Fotó Kecskeméti Krisztina)

Olasz Csilla szavait megerősítette az egyik, éppen a gyermekével együtt rajzoló apuka, Lovas László is. – A párommal együtt mindketten dolgozunk. Magam Békéscsabán tanítok. Reggel hatkor indulok, este hatkor érkezem haza, így egy kicsit nehézkes időt találni az együtt játékra. A mai jó alkalom arra is, hogy a kisgyermek nevelőkkel megbeszélhessük a gyerekkel kapcsolatos dolgokat. Kellenek az ilyen délutánok.

A bölcsődében folytatódnak még a programok. Május másodikán anyáknapi ünnepséget, június huszonegyedikén pedig a gyereknappal egybekötött ballagást tartanak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.