- hirdetés -

Encs adott otthont a Fekvenyomó Diákolimpiai Döntőnek április 13-án és 14-én, ahol az Orosházi Toldi SE fiataljai, most az iskolájukat képviselték.

A versenyen szép számmal indultak a tehetséges diákok, konkrétan 227 versenyző mérte össze tudását.

Az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium színeiben öt hölgy lépett dobogóra az érmekért. 52 kilogramm VI. korcsoportban Musztafa Vanessza 35 kilós nyomásával (egyéni csúcs) az ezüst érmet szerezte meg. 63 kilogrammban a IV. korcsoportos Mészáros Fanni 40 kilogrammos (egyéni csúcs) eredménnyel, szintén a dobogó második fokára állhatott. V. korcsoportban Nagy Boglárka ugyancsak egyéni csúcsot teljesített, 52,5 kilogrammot, ezzel a negyedik helyen végzett. 72 kilogramm V. korcsoportban Rajos Vivien bizonyult a legjobbnak, hiszen magasan győzött a 60 kilogrammos nyomással (egyéni csúcs), így ő diákolimpiai bajnokként térhetett haza.

Rajos Vivien utcahosszal nyerte a súlycsoportját (Fotó: Toldi SE)

Felder Blanka 84 kg V. korcsoportban 30 kilogrammot nyomott, ezzel a hatodik helyen végzett. Az ötödik korcsoport iskolák csapatversenyében a Táncsics Mihály Gimnázium három fős hölgykoszorúja a harmadik helyet szerezte meg.

A békéscsabai Trefort Ágoston Szakgimnázium tanulója Rajos Roland, aki az V. korcsoport 93 kilogrammos kategóriájában versenyzett. Három érvényes gyakorlatot bemutatva, végül 100 kilogrammal (egyéni csúcs) fejezte be a versenyt. A bronzérem került a nyakába.

Szépen képviselte iskoláját Rajos Roland is (Fotó: Toldi SE)

Az országos döntőre elkísérte a tanítványokat Musztafa Imre, a Toldi SE vezetője, és Európa,- és világbajnok tanítványa Szabó Ágnes is.

A két szakvezető meg volt elégedve a látottakkal. Mint mondták, az egyéni csúcsokat különösebben nem kell magyarázni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.