- hirdetés -

Korábban több közös edzésen is részt vettek a Contact K.T.H.E. valamint a Küzdő- és Szabadidősport Egyesület fiatal harcművészei. Április 13-án viszont úgy döntöttek, egy rendhagyó háziversennyel is segítik egymás felkészülését a következő versenyekre.

Rendkívül jó kapcsolat alakult ki az elmúlt években a Contact K.T.H.E. kickboxolói és a karatéban jeleskedő Küzdő- és Szabadidősport Egyesület tagjai között.

A fiatal harcművészek rendszeresen közös edzéssel segítik egymás felkészülését, április 13-ára viszont valami egészen új dolgot talált ki a két klub vezetősége. Egy rendhagyó háziversenyt rendeztek meg két szőnyegen a Székács evangélikus iskola tornatermében.
– A lényeg, hogy az egymásnak nyújtott segítség mellett érezzük jól magunkat, tanuljunk a hibáinkból és hasznos tapasztalatokkal térjenek haza a versenyzők. Szükség is van a megfelelő felkészítésre, hiszen a gyerekekre Szentesen, a felnőtt versenyzőinkre pedig többek közt Csongrádon és Karcagon várnak kemény megmérettetések – nyilatkozta Fazekas Árpád, a Küzdő- és Szabadidősport Egyesület vezetője.

A legkisebbek is kipróbálták magukat (Fotó: Pirer Kata)

Puravecz Péter is osztotta edzőkollégája véleményét. A szabályrendszert előre egyeztetve alakították ki. A szombati küzdelmek során két menet döntött, melyek közül az egyiket a kick-box, a másikat a karate szabályrendszere szerint vívták.
– Más egy kicsit a küzdőstílusunk, a karatésok a belharcban, mi a külharcban vagyunk jobbak. Ezért is szerettük volna egymásnak átadni a két harcmodor tapasztalatait, ami így kölcsönösen hasznára válhat a versenyzőknek – nyilatkozta Puravecz Péter.

A Contact K.T.H.E. kick-boxolóira három hét múlva Nádudvaron, később Budapesten és az olaszországi Riminiben vár komoly megmérettetés. Június végén pedig hosszú idő után Orosháza is kick-box versenynek adhat otthont, a formagyakorlati szabályrendszer keretein belül.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.