- hirdetés -

A Szikhát Kutyamenhely svájci támogatója idén nem tud segíteni a kutyák ingyenes ivartalanítás terén. Ez tovább nehezíti a kóbor ebek számának visszaszorítását.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is nagy várakozás övezte a Szikhát Kutyamenhelyen az ingyenes lakossági ivartalanítást. A kóbor- és az út szélére kidobott kutyák száma jelentősen csökkenthető az állatok ivartalanításával. A svájci támogató jelezte a menhely felé, hogy idén nem tudnak segíteni.

– Nagy nehézség ez most számunkra, persze megértjük, hogy így alakult. Sajnos idén nem tudjuk megoldani az ebek ingyenes ivartalanítását, pedig nagy szükség lenne rá – nyilatkozta lapunknak Pusztai Ilona, a Szikhát Kutyamenhely telephely vezetője.

A menhelyen korlátozottak a számok, szűkösen férnek el a kutyák, ha újabb nem kívánt almok kerülnek az utcára, nehézkes lenne az elhelyezés és az ellátás. A telephely vezetőtől megtudtuk, egyre többen támogatják a menhelyet, sok a tápadomány.
– Elkél a táp, hiszen egy nap több mint 100 kilogrammot osztunk ki az ebeknek. Szerencsére nagy a támogatás, sokan hoznak élelmet és egyéb ajándékot a telepre, nem ritka, hogy csak a kapunak támasztva találjuk meg az adományt, amiért hálásak vagyunk – zárta Pusztai Ilona.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.