- hirdetés -

A Békés Megyei Kormányhivatal legfrissebb kimutatása szerint az Orosházi járásban februárban kevesebb nyilvántartott álláskereső volt, mint az előző év ezen időszakában. A 2018. évi megyei átlagkereset pedig több mint tíz százalékkal múlta felül a 2017-es évit.

Az Orosházi járásban idén februárban 469, a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain összesen 2738 új álláshelyet jelentettek be. Az eddig meghirdetett állások között nagyobb létszámigénnyel jelenik meg többek között a feldolgozóipar, az építőipar, a kereskedelem, gépjárműjavítás és az adminisztratív tevékenység. A bruttó és nettó megyei átlagkereset 2018-ban egyaránt 11,8%-kal múlta felül a 2017. évit, a növekedés üteme valamelyest meghaladta az országos átlagot.

– A kormányzati intézkedések eredményeit a Dél-Békésben élők is tapasztalhatják. A bérek emelkedése mellett folyamatosan csökkennek a munkáltatók adóterhei és sorra jelennek meg a munkahelyteremtő-beruházásokat támogató pályázati lehetőségek – mondta el lapunk megkeresésére Simonka György országgyűlési képviselő a legfrissebb foglalkoztatási összegzést értékelve. A politikus kiemelte, a kedvező folyamatokat erősíthetik a következő időszak térségi fejlesztései is, melyek amellett, hogy figyelembe veszik a települések adottságait és a helyben élők igényeit, magas hozzáadott értéket képviselve a gazdasági szereplőket hosszú távú befektetésre, munkahelyteremtésre ösztönözhetik.

A foglalkoztatási mutató országos szinten is kedvezően alakult, a tavalyi év februárjához viszonyítva idén az álláskeresők száma 4,9%-kal csökkent. A 2019. februári zárónapon a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében 265,5 ezer álláskereső szerepelt, ami több mint 13 ezer fős csökkenés az előző év azonos időszakához képest.


Az Orosházi járásban februárban kevesebb nyilvántartott álláskereső volt, mint az előző év ezen időszakában (Forrás: Békés Megyei Kormányhivatal)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.