- hirdetés -

A Táncsics Mihály Gimnázium is csatlakozott a IX. Orosházi Tehetségnap és Tehetségkonferencia programjaihoz. Az iskola idegen nyelvi oktatásban való érdekeltsége miatt többek közt német nyelvű előadásokat is láthattak az intézménybe érkező látogatók.

A Táncsics gimnáziumban is kivették a részüket az idei, április 4-én rendezett tehetségnap programjaiból az intézmény tanárai és diákjai. Mivel az iskola is tehetségpontnak számít, így évek óta működtetik a Polgármesteri Hivatal által támogatott tehetségnap programjait. Az Oktatási Hivatal Bázisintézményeként Orosháza és Békés megye több iskolájából is érkeztek vendégeik a délelőtti programokra.

A résztvevő diákok és vendégeik többek közt a természettudományos órákon fejleszthették problémamegoldó képességeiket, mikrobites informatikai projektekben vehettek részt vagy megnézhették a nemrég megnyílt diáktárlatot is. Mivel a gimnáziumban nagy hagyománya van az idegen nyelvek, így a német oktatásának is, az ezzel kapcsolatos bemutató előadás sem maradhatott el.

Német nyelvű előadással készültek a 6/8 és 7/8 osztályok tanulói (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Szerencsére rendre sikeres DSD-vizsgákat tesznek a nyolcadik és tizenkettedik évfolyamos tanulóink, de más tehetséggondozó lehetőségeket is igyekszünk megragadni, ami a gyerekek érdekeit szolgálja – tudtuk meg a Táncsics gimnázium képviseletében Gombkötő Anitától.

Nemrég irodalmi szövegfeldolgozó versenyen vettek részt 6/8 és a 7/8 osztályok tanulói, ahol három csoportra bontva országos első, harmadik és ötödik helyeket szereztek. A versenyen bemutatott rövid, német nyelvű darabjaikat a tehetségnap keretein belül is előadták vendégeiknek az intézmény aulájában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.